Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec vyšetřování rodinné tragédie v Kostelci na Hané: Drsná obžaloba! Muž měl zavraždit otce, sestru a bratra

Autor: pma - 
19. října 2022
13:15

Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané, ke které došlo 29. dubna letošního roku. Syn měl tehdy brutálně zabít svého otce, bratra i sestru. Policie předala krajskému státnímu zástupci v Brně spis s návrhem na podání obžaloby na devětadvacetiletého muže. Tomu hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, případně i výjimečný trest.

Na konci letošního dubna došlo v Kostelci na Hané na Prostějovsku k trojnásobné vraždě tří rodinných příslušníků. Devětadvacetiletý útočník tam měl brutálně usmrtit svého bratra, sestru a otce. 

„Krajskému státnímu zástupci v Brně kriminalisté předali spis s návrhem na podání obžaloby na devětadvacetiletého muže, kterému hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ uvedl ve středeční zprávě policejní mluvčí Libor Hejtman.

Pachatel čin plánoval

Obviněný muž podle kriminalistů členy své rodiny zabil loveckými noži. Zadržen byl okamžitě po činu, o dva dny později jej tehdy prostějovský soud poslal do vazby.

O spontánní reakci či zkratovité jednání se zřejmě nejednalo. Podle policie obviněný muž svůj čin plánoval a velmi podrobně věděl, co a v jaký čas jeho příbuzní dělají. „Jednal s rozmyslem a útok na jednotlivé členy rodiny si promyšleně naplánoval. Promyslel způsob provedení činu, včetně místa a doby spáchání,“ sdělila v minulosti policejní mluvčí Marie Šafářová. 

Řádění přežila jen nejmladší sestra

Muž nejprve podle kriminalistů zabil třiadvacetiletého bratra a poté jednadvacetiletou sestru. Když se vrátil z práce jeho sedmapadesátiletý otec, zaútočil i na něj. Otec se před běsnícím synem pokusil utéci, pachatel jej však pronásledoval a venku před domem jej ubodal. 

Běsnění pachatele přežila pouze jeho nejmladší sedmnáctiletá sestra. Tu útočník zamkl po příchodu ze školy na toaletě, kde strávila zhruba půldruhou hodinu, než ji našli kriminalisté. 

Video  Poslední poprava v Česku: Vladimír Lulek vyvraždil svou rodinu, předstírání duševní choroby ho nezachránilo  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání