Když šla loni v červnu Angela U. (47) na návštěvu ke své kamarádce Aksaně do bytu na Stodůlkách, asi ji nenapadlo, že se neplánovaný večírek zvrtne až ve znásilnění, které bude řešit soud. V bytě byl kromě kamarádky i kamarádčin partner, obžalovaný Erkin T, a další muž. Společně vypili tři půllitrové láhve vodky, a když jim alkohol došel, vypravila se poškozená Angela U. s obžalovaným Erikinem T. na nedalekou benzínku v Bucharově ulici pro piva, protože všude bylo už zavřeno.

„Oba byli silně intoxikováni alkoholem, což dokazují i kamerové záběry z benzínové stanice. Poškozená byla do obžalovaného zavěšená, protože sama nemohla bez vrávorání chodit,“ řekla při čtení rozsudku soudkyně Lenka Cihlářová.

Když si dvojice koupila čtyři plechovky piva, posadila se k nedalekému křoví u silnice, kde si jednu z plechovek otevřeli. A protože k intimnostem mezi obžalovaným a poškozenou docházelo už na bytě, rozhodl se Erkin T. v této činnosti pokračovat. „Zalehl ji. Začal vášnivě líbat, osahávat, mačkat a bolestivě sát prsa a kousat do nich. Bránila se mu odstrkováním a křikem. Snažil se jí i stáhnout kalhoty, to se mu ale nepodařilo, nedokázal jednou rukou rozepnout pásek poškozené, přesto ji osahával na genitáliích přes kalhoty. Poškozená se pak vymluvila na to, že potřebuje na toaletu, načež obžalovaný ve svém jednání přestal a poškozené se podařilo z místa činu utéct,“ uvedla soudkyně.

Manžel s policisty

Obžalovaný uvedl, že po té, co šla poškozená na toaletu, čekal na ni asi 15 minut a pak jí šel hledat. „Nevěděl jsem, kam šla, byl jsem opilý, tak jsem jí chvíli hledal po sídlišti a pak jsem šel domů, tam jsem se převlékl a šel jsem jí znovu hledat,“ uvedl. Angelu U. ale nenašel, ta se do jejich bytu vrátila až kolem páté hodiny ranní.

„Ráno mi volala manželka, že je v bytě u kamarádky, že jí sebrali věci a násilím ji tam drží, tak jsem zavolal policii,“ uvedl u soudu manžel poškozené Michal U. Policisté vyzvedli Michala U. v práci a společně jeli na adresu, kde se měla Angela U. nacházet. „Pan Michal U. několikrát z auta mluvil s kamarádkou své ženy, ta nám opakovaně sdělila špatné číslo domu, pan Michal U. věděl pouze ulici. Tak jsme pustili maják a řekli, že jede s policí, abychom jim ukázali závažnost situace,“ řekl u soudu policista Martin Z, který společně s manželem paní Angely U. přijeli do Stodůlek.

Poškozená vyšla před dům a byla podle policisty hodně roztřesená a byl z ní cítit alkohol. „Vypadala, že toho moc nenapsala, byla celá oteklá, ale zraněná mi nepřišla,“ řekl u soudu. Poškozená nechtěla s policisty mluvit, navíc zde byla jazyková bariéra, protože paní Angela hovoří pouze ukrajinsky. První výslech tedy provedli policisté prostřednictvím manžela, který vše překládal.

Státní zástupkyně Simona Krupová navrhovala trest odnětí svobody na dobu šesti let. Soud nakonec shledal obžalovaného „vinným z přečinu znásilnění a byl odsouzen k trestu odnětí svobody po dobu trvání 18 měsíců, výkon uloženého trestu se podmíněně odkládá na zkušební dobu dvou let,“ uvedla soudkyně. Erkin T. také musí poškozené zaplatit odškodné za utrpěnou újmu na zdraví ve výši 54 tisíc korun.

Fotogalerie
4 fotografie