Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý řidič kamionu na dálnici D5: Vypil přes půl litru vodky a kličkoval po silnici

Autor: jel - 
13. října 2022
15:15

Tento týden se na dálnici D5 ve směru na Prahu pohyboval srbský kamion, jehož řidič měl zjevně problém se s vozidlem udržet v jízdním pruhu. Podivného chování kamionu si všiml další účastník provozu a informoval kriminalisty. Ukázalo se, že šestačtyřicetiletý Srb měl v krvi téměř tři promile alkoholu.

Policisté na srbského řidiče kamionu čekali na benzinové stanici. O tom, že tam sjíždí, je informoval ohlašovatel události. „U řidiče nákladní soupravy, který jel ve směru na Prahu, provedli kontrolu spojenou s orientační dechovou zkouškou. Její výsledek byl i pro samotné policisty značně překvapující a nepochopitelný,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Cizinec, který vezl návěs se 17 paletami cihel, nadýchal téměř tři promile alkoholu. V tomto stavu ujel řidič čtrnáct kilometrů a ohrozil desítky vozidel. Nebyl totiž schopen udržet kamion v jízdním pruhu a neustále kličkoval.

Vypil láhev vodky

„Jak sám obviněný řidič uvedl, večer na odstavném parkovišti vypil půllitrovou láhev vodky a z další láhve ještě asi třetinu,“ popsala Suchánková s tím, že ráno prý muž nepociťoval známky opilosti, a tak pokračoval v jízdě.

Berounští kriminalisté muže obvinili z obecného ohrožení a byl vzat do vazby. Jeho nebezpečnou jízdu zachytila palubní kamera, kriminalisté ale žádají všechny řidiče, kteří by měli jízdu kamionu taktéž natočenou, aby jim záznamy poskytli. Poděkovali i řidiči, který je informoval.

„Díky jeho reakci a okamžitému řešení situace policisty z dálničního oddělení Rudná nedošlo k žádným závažným kolizím,“ uzavřela mluvčí.

Video  Opilý řidič kamionu na dálnici D5  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání