Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Při vážné nehodě u Nahořan se zranilo 7 lidí: Záchranu organizovala máma na rodičovské

Autor: VaB - 
11. října 2022
12:48

V neděli došlo na Náchodsku k vážné nehodě. Vyžádala si sedm zraněných lidí, a jedna žena dokonce skončila v bezvědomí. Pouhou shodou okolností jela právě kolem policistka na rodičovské dovolené. Neváhala ani okamžik a začala zraněným pomáhat.

K nehodě došlo kolem půl jedné odpoledne u obce Nahořany. Jeden z řidičů nedal přednost jinému. Auto se po drsném střetu převrátilo na bok a skončilo odmrštěné v příkopu.

Svědkem nehody byla policistka na rodičovské dovolené, která zrovna projížděla kolem. „Nebála se vzít celou situaci aktivně do svých rukou, zmobilizovala přítomné a po vyhodnocení situace a stavu všech zraněných poskytla první pomoc ženě, která byla v bezvědomí,“ popsali policisté.

Tu se pak snažila stabilizovat s pomocí dispečera záchranné služby. Netrvalo dlouho a už měla kolem sebe kolegy od policie, hasičů i záchranářů, kteří se o zraněné postarali dále. „Do péče lékařů bylo předáno 6 lidí a 1 osoba byla letecky transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ dodali policisté s tím, že na autech je škoda téměř 300 tisíc korun. Nebýt statečné a obětavé policistky, mohlo to však dopadnout mnohem hůř.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání