Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Otřesný nález na Slovensku: Traktorista na poli našel dětskou lebku! Patří pohřešovanému chlapci?

Autor: pma - 
8. října 2022
19:02

V úterý po poledni našel traktorista u obce Lemešany na Slovensku lebku, která zjevně patřila malému dítěti. Vyděšený muž zavolal ihned policii, která se vydala na místo. Nález teď budou zkoumat soudní lékaři, kteří budou posuzovat, komu lebka mohla patřit. Policie také zjišťuje, zda by nemohla být dvouletého Demira, který se v oblasti ztratil během července.

Na hranici Košického a Prešovského kraje našel v úterý traktorista během práce otřesný nález. V Lemešanech na kraji řepkového pole nedaleko mysliveckého posedu objevil volně ležící dětskou lebku. Podle slovenského webu tvnoviny.sk to vypadalo, jako by lebku na poli někdo volně položil, nebo že ji tam odnesla divoká zvěř.

„Přivolaný lékař předběžně stanovil, že lebka patřila osobě ve věku pět až šest let. Policie místo důkladně zdokumentovala,“ sdělila policejní mluvčí Jana Mésarová. Kriminalisté už v případu zahájili trestní stíhání pro zločin usmrcení.

Kosterní nález teď budou zkoumat soudní lékaři v Košicích, aby mohli s přesností říct, kolik dítěti bylo let a o koho se jednalo. Vyloučena není ani varianta, že lebka patřila malému Demirovi.

Ten se ztratil na začátku července během koupání v řece Torysa právě u Lemešan. Policisté tehdy pročesali široké okolí, avšak bez sebemenšího úspěchu. Po dítěti se pátralo i v zahraničí a podle některých teorií chlapce dokonce unesla jeho vlastní rodina.

Televizi Markíza se rodiče přiznali, že se o nálezu lebky dozvídají prvně od nich. Matce i otci byly dle média odebrány vzorky DNA, aby se potvrdilo, jestli mají s nalezenou lebkou něco společného.

Video  Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

egyptanka ( 14. prosince 2022 12:25 )

Rodina ho nehledala,jí nechyběl. Sháněli ho cizí Romové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání