Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž ze Střekova nožem ohrožoval rodinu i strážce zákona: Podlehl střelnému poranění

Autor: ČTK, rix - 
29. září 2022
20:27

Muž, kterého ve středu večer v Ústí nad Labem při zásahu postřelil policista, protože ohrožoval nožem rodinu a poté i přivolané policisty, v nemocnici zemřel. Zásah prověřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Tak to ve čtvrtek řekl náměstek krajského státního zástupce Dan Anděl. GIBS podle Anděla prověří, zda bylo použití zbraně adekvátní.

Ozbrojený muž na výzvy policistů nereagoval a zbraň obrátil i proti nim, jeden z nich útočníka postřelil. Událost se podle policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové udála v ústecké čtvrti Střekov.

„Útočník původně napadal své rodinné příslušníky, existuje pravděpodobnost, že byl pod vlivem nějaké toxické látky,“ vysvětlil pro server CNN Prima News náměstek krajského státního zástupce Dan Anděl. Z toho důvodu se na místo vydali strážci zákona.

„Ve chvíli, kdy policisté dorazili na místo, muž vůbec nereagoval na výzvy k odložení zbraně a s nožem v ruce zaútočil i na ně. Jeden z policistů použil střelnou zbraň a muže zasáhl, následně mu poskytli okamžitou  první pomoc a zavolali záchrannou službu,“ popsala událost Hyšplerová.

„Zasahující policista použil služební zbraň, osoba utrpěla zranění, na základě kterých byla převezena do nemocnice k vyšetření. Máme zprávu, že v nemocnici zemřela,“ uvedl Anděl s tím, že není jisté, že se tak stalo v důsledku policejního zákroku. Celá událost je stále v průběhu šetření.

Video  Uherský Brod 2015: Největší masová vražda po sametové revoluci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

kralovna-vsech-mori ( 29. září 2022 17:48 )

Co chtějí prověřovat. Kdyby rodinu ubodal tak by prověřovali proč nestřílel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání