Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Cizinec v Potštejně škrtil těhotnou expřítelkyni lanem: Na pomoc přiběhli odvážní chlapci!

Autor: VaB - 
13. září 2022
13:12

42letý cizinec se v Potštejně pokusil uškrtit svou bývalou přítelkyni. Těhotnou ženu rdousil pomocí lana, naštěstí kolem procházeli dva chlapci, kteří slyšeli ženin křik a proti muži zakročili. Starší z mladíků útočníka z napadené sundal, ten se pak dal na útěk. Opilý stihl způsobit dvě nehody, pak skončil v cele. Viní ho z pokusu o vraždu.

K pokusu o vraždu došlo v sobotu v osm večer u vlakového nádraží v Potštejně. 42letý cizinec, podle policistů původem mimo státy EU, přišel ke své těhotné bývalé přítelkyni, kterou odtáhl mimo cestu a tam ji začal škrtit pomocí žlutého lana.

Bylo ale štěstí, že kolem procházeli zrovna dva mladiství chlapci, kteří slyšeli ženino zoufalé volání o pomoc. „Starší z chlapců do sedícího muže na ženě s omotaným lanem kolem krku strčil, až z ní muž spadl. Útočník poté z místa odjel autem pryč,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová. Cizinec na útěku naboural do jiného auta a ujel. 34letá napadená těhotná žena skončila v nemocnici.

„O necelé tři a půl hodiny později (23.20) se v Hradci Králové v ulici Hradečnice stala dopravní nehoda dvou osobních vozidel, při které řidič auta značky Škoda Octavia nacouval do za ním jedoucího auta Opel Zafira,“ popisuje mluvčí. Viníkem nehody byl onen hledaný muž, nadýchal 2,5 promile.

Případ si následně převzali krajští kriminalisté, kteří muže obvinili z pokusu o vraždu a ohrožení pod vlivem návykové látky. „Obviněnému muži, na kterého byla dnešního dne uvalena vazba, hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný,“ dodala Kormošová s tím, že chlapci ženě zachránili život. 

Video  Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání