Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická noc na dálnici D1: Při třech nehodách zemřeli dva lidé, další jsou těžce zraněni

Autor: ČTK, VaB - 
13. září 2022
11:18

V noci na úterý zemřeli při třech nehodách na dálnici D1 dva lidé, dva utrpěli těžká zranění. Nehody se staly v pondělí mezi 23:20 a 23:34 ve směru na Prahu, provoz na dálnici policisté po odklízení nehody obnovili v úterý před 5:00. Na webu o tom informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nehody se staly mezi 67. a 68. kilometrem dálnice. „První nehodu měli policisté oznámenou ve 23:20 jako střet nákladního vozidla s osobním,“ uvedla Suchánková.

Havarované osobní auto řídil cizinec, který vystoupil a při zastavování provozu ho srazila dodávka. „Přesto, že se sraženému muži snažili pomoci policisté z dálničního oddělení Bernartice a použili i přístroj AED, cizinec na místě zemřel,“ doplnila mluvčí.

Zdravotnická záchranná služba na místo k nehodám vyslala vrtulník letecké záchranky z Prahy a Českých Budějovic. Jeden zraněný muž podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové utrpěl mnohočetná zranění a byl letecky přepraven na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Další muž skončil s vážným zraněním v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, kam byl transportován letecky. 

Do osobního auta, které brzdilo před kolonou po nehodě, narazila dodávka a odhodila ho na nákladní soupravu s přívěsem. „Uvnitř osobního vozu Honda vyhasl bohužel další život, a to spolucestující na zadním sedadle. Řidič i spolujezdec v tomto voze utrpěli zranění těžká,“ uvedla mluvčí.

Video  Policisté v Brně pomohli oživit sraženého chodce  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání