Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bývalý trestanec prý unesl a zabil miliardářskou dědičku: Žalobce požaduje trest smrti!

Autor: rc - 
12. září 2022
17:22

Miliardářská dědička si šla ráno zaběhat, ale domů se už nevrátila. U Elitzy Fletcherové (†34) zastavilo auto, únosce ji zatáhl dovnitř a následně zavraždil. Z činu byl obviněn Cleotha Abston (38), který byl již v minulosti několikrát trestán. Žalobce žádá, aby dostal trest smrti. Obviněn byl navíc z únosu a znásilnění jiné ženy. 

Případ Elizy Fletcherové byl ostře sledován. Čtyřiatřicetiletá učitelka ze školky z amerického Tennessee si šla ráno zaběhat. Náhle však u ní zastavilo černé SUV a někdo ji vtáhl dovnitř. Moment, kdy ji někdo násilně vtáhl do vozu, zachytila kamera. Případem se začala zabývat policie. Eliza byla vnučkou zesnulého miliardáře a filantropa Josepha Orgilla III., který byl v Memphisu dobře známý. Pátrání po Elize dopadlo tragicky. Byla zavražděna.

Vyšetřovatelům trvalo tři dny, než je stopy zavedly k Cleothaovi Abstonovi. Osmatřicetiletý muž měl v minulosti několikrát opletačky se zákonem. Jeho trestní rejstřík je podle britského deníku Daily Star obsáhlý. Od jedenácti let porušoval zákon. První trest dostal za krádež a v dospívání byl odsouzen za znásilnění. Mezi lety 1995 – 2000 ho odsoudili šestnáctkrát za různé zločiny jako znásilnění, těžké ublížení na zdraví a nezákonné držení zbraně. Dokonce patřil i k gangu. Abston měl pouhých šestnáct let, když se zpovídal před soudem za únos právníka Kempera Duranda.

Ten pracoval pro firmu svého strýce. Abston se svými kumpány ho nacpali do auta a pak ho se pokusili donutit vybrat peníze z bankomatu. Za čin dostal dvaadvacet let. Z vězení se dostal ale o dva roky dříve. Právě předčasné propuštění kritizovala exdůstojnice FBI Jennifer Coffindafferová, která uvedla, že ten, kdo je předčasně propuštěn, pokračuje v páchání zločinů.

Abston byl ještě navíc obviněn z dalšího únosu a znásilnění ženy, k čemu mělo dojít rok před únosem Fletcherové.

Žalobce v případu únosu dědičky požaduje, aby soud zvážil trest smrti, jestliže ho shledá vinným.

Video  Marie Fikáčková vraždila novorozeňata, protože nesnesla jejich pláč  - Videohub
Odemknout video

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání