Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdroj blízký Kremlu o smrti šéfa (†67) Lukoilu: Magnát zemřel se souhlasem Vladimira Putina!

Autor: rix - 
4. září 2022
05:00

V souvislostí se smrtí ruského vlivného ropného magnáta Ravila Maganova se vyrojilo bezpočet nejasností a spekulací. Předseda představenstva firmy Lukoil zemřel po pádu z okna moskevské nemocnice. Ruská média překvapivě rychle referovala o sebevraždě. Zdroj blízký Kremlu ale hovoří o mnohem děsivější verzi náhlého úmrtí bohatého oligarchy. 

Maganov vypadl z okna v šestém patře moskevské nemocnice a na následky zranění po dopadu zemřel. Tak by se daly shrnout ověřeně pravdivé informace o případu. Jak ale informoval deník Daily Mail, další okolnosti smrti Maganova tak jasné nejsou.

Oligarcha po sobě nezanechal žádný dopis na rozloučenou a jeho smrt nezachytila žádná z průmyslových kamer. Ruský telegramový kanál Generál SVR, který pravidelně zveřejňuje zasvěcené informace o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi a Kremlu dokonce uvedl, že Maganova někdo předtím v nemocnici krutě zbil a pak vyhodil z okna. 

Je známo, že společnost Lukoil byla jednou z mála velkých ruských společností, která po invazi Moskvy vyzvala k ukončení bojů na Ukrajině. „Důvodem jeho vraždy mohl být odlišný názor od toho, jaké má prezident Vladimir Putin,“ uvedl zdroj. „Putin nejenže věděl o přípravě atentátu, ale také schválil jeho provedení a načasování,“ popsal kanál s odkazem na nejmenovaného činitele v Kremlu.

Zatímco část lidí je vůči kanálu Generálu SVR skeptická, další tvrdí, že jde o jeden z mála prominentních protiputinovských kanálů v Rusku, který poskytuje pohled na opravdové dění v Kremlu.

Putin byl po podezřelé smrti na místě činu

Několik hodin poté, co bylo nalezeno Maganovovo tělo, byl ruský prezident Vladimir Putin v té samé nemocnici. Vzdával tam úctu poslednímu sovětskému vůdci Michailu Gorbačovovi, který tam v úterý zemřel. 

Ruská policie mezitím vyslýchá personál nemocnice a tvrdí, že za smrtí vlivného magnáta nejsou žádné podezřelé okolnosti. Maganov byl jedním z nejdéle působících členů vedení ropného koncernu založeného v listopadu 1991. Podle Lukoilu to byl právě on, kdo kdysi přišel s návrhem, jak se společnost bude jmenovat.

Video  Generál Šedivý pro Blesk o ukrajinské protiofenzivě: Přichází velký válečný obrat?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

rudy_hnis ( 4. září 2022 20:48 )

Jsou povinni tomu věřit, protože tak jim to určil Kreml.

rudy_hnis ( 4. září 2022 20:46 )

Putin se nechal fotit polonahý na koni a to na některé ženské zabírá a potom ho mají pořád v palici.

bullshit ( 4. září 2022 12:07 )

krapotkin - mizené platy má jen pracující povl, fízlové, celníci, úředníci, učitelé, vojsko a všichni přissátí na státní cecek určitě ne. Ti jsou celkem v pohodě neboť nejvíce křičí.

bullshit ( 4. září 2022 12:03 )

...ještě taky že upadl na schodech nebo uklouzl na mýdle ve sprše

krapotkin ( 4. září 2022 10:34 )

Jedna vražda v Rusku vám vadí ? Co řeknete na to, že ukrajinký premiér Fiala vyvražďuje celý Český národ - mizerné platy, ještě horší důchody a nejvyšší ceny v Evropě za vše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání