Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opilá řidička na Zlínsku vezla v autě dvě děti: Policistům nadýchala dvě promile!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:Vaclav Burian)
Autor: VaB - 
2. září 2022
13:22

Do pořádné šlamastyky se dostala padesátiletá řidička z Uherského Brodu. V autě i se dvěma dětmi se vydala do Zlína. Předtím se ale stihla posilnit alkoholem. A ne málo! Nadýchala dvě promile. Možné tragédii zabránila duchapřítomná žena, u které žena náhodou zastavila.

Silně opilá žena řidička (50) vezla ve středu před polednem v autě dvě nezletilé děti. Měla v úmyslu jet z Uherského Brodu domů do Zlína.

S dětmi ujela dvacet kilometrů. Další jízdě naštěstí zabránila duchapřítomná žena na Zlínsku. Z dálky ji upoutala nebezpečná jízda auta, se kterým řidička kličkovala po silnici zleva doprava a ohrožovala všechny kolem sebe.

„Řidička opelu najednou zastavila přímo u domu této ženy, protože měla defekt. Na zadních sedadlech navíc seděly dvě děti. Aby nemusely pokračovat v jízdě se zjevně podnapilou řidičkou, vzala je žena k sobě do domu a zároveň zavolala na linku tísňového volání policie,“ popsala policistka Monika Kozumplíková.

S proraženou pneumatikou opilé ženě pomohl náhodný muž a ona se poté chtěla znovu vydat na cestu. V tom ji opět zabránila žena, která ji vysvětlila, že už jsou na cestě policisté. Podle těch byla padesátiletá řidička zmatená, měla nekoordinované pohyby a mluvila nezřetelně.

Nakonec nadýchala bezmála dvě promile alkoholu. „Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu jí zakázali. Pro děti si přijeli jejich rodiče. Řidičce hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, případně zákaz řízení motorových vozidel,“ dodala Kozumplíková.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání