Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Matka na Jičínsku vstoupila i s dítětem před rozjetý vlak: Policie prověřuje násilný čin

Aktualizováno -
31. srpna 2022
19:16
Autor: VaB - 
30. srpna 2022
13:47

Na Jičínsku došlo v úterý odpoledne k neuvěřitelné tragédii. Podle informací Blesku tady osobní vlak srazil matku i s malým dítětem. Ženu záchranáři transportovali ve velmi vážném stavu do nemocnice v Hradci Králové, dítě do Prahy. Oba letecky. Policisté případ vyšetřují jako možné spáchání násilného trestné činu. Matka (32) s půlroční holčičkou v kočárku prý vstoupila před rozjetý vlak. 

Ke srážce došlo na železniční trati nedaleko obce Mladějov na Jičínsku v Královéhradeckém kraji. Podle informací Blesku tady vlak smetl matku i s novorozencem. Na místo okamžitě zamířila záchranná služba, policisté a hasiči.

Vzhledem k závažnosti případu na místo vzlétl i vrtulník z Liberce a Hradce Králové. „Krátce po půl jedné jsme přijali oznámení o dvou sražených osobách vlakem mezi obcemi Sobota a Mladějov v Čechách. Osoby skončily v nemocnici,“ popsala bez dalších podrobností mluvčí policistů Šárka Pižlová.

„Záchranáři na místě ošetřili ženu ve věku 20 – 30 lety, byla ve velmi vážném stavu a v bezvědomí, po nezbytné péči a napojení na umělou plicní ventilaci jsme ji letecky transportovali do traumacentra v Hradci Králové,“ popsal Blesku mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Video  Vlak na Jičínsku srazil matku s dítětem.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Zraněné dítě bylo vrtulníkem transportováno do nemocnice v Praze, bylo při vědomí a mimo ohrožení života, dodal mluvčí libereckých záchranářů Michael Georgiev. Zásah hasičů u místa tragédie potvrdila i mluvčí hasičů Martina Götzová. 

S dítětem vstoupila před vlak

Podle krajských kriminalistů, kteří případ vyšetřují, vstoupila žena i s dítětem před projíždějící vlak. „Strojvedoucí ve snaze zabránit střetu použil klakson a rychlobrzdu, přesto však střetu nedokázal zabránit," informovala ve středu policistka Eliška Majerová. 

Motiv je podle policistů nejasný, prošetřují možné spáchání násilného trestného činu. Ženu ještě nevyslechli. Podle Novinek byla půlroční dívka v kočárku. 

Podle informací CNN Prima News mohla žena pod vlak vstoupit úmyslně. Nasvědčuje tomu podle média fakt, že vlak při průjezdu lesním úsekem opakovaně troubí. Bližší informace kriminalistům sdělí strojvedoucí vlaku, který dvojici viděl při výjezdu ze zatáčky, avšak srážce již nemohl zabránit. 

Video  Vlak na Jičínsku srazil matku s dítětem.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání