Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Holčičku (†3) málem pohřbili zaživa! Probrala se na vlastním pohřbu

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
27. srpna 2022
06:50

Tříletou Camilu Martínezovou z Mexika trápily bolesti břicha, zvracela a měla horečku. Její maminka s ní šla k praktickému lékaři, který ji poslal do nemocnice, kde ji léčili na dehydrataci. Do nemocnice se vrátila několikrát, ale pomoci jí prý nebylo. Lékaři nakonec konstatovali smrt. Při pohřbu si však její babička všimla, že holčička, která byla již uložena v rakvi, jeví známky života!

Tříletá holčička Camila Martínezová z mexického státu San Luis Potosí měla bolesti břicha, zvracela a trápily ji horečky. Její maminka Mary Jane Mendozová si už nevěděla rady, a tak ji 17. srpna vzala k praktickému lékaři do města Villa de Ramos. Praktik ji s podezřením na dehydrataci poslal do nemocnice. Tam ji podle informací britského deníku Daily Mail položili na studený ručník, aby snížili teplotu a zjistili hladinu kyslíku. Po hodině ji poslali domů s léky.

Ovšem její stav se stále zhoršoval, a tak se znovu vrátila do zdravotnického zařízení. I tak byla propuštěna do domácí péče. Lékař jí prý změnil pouze léky a mamince řekl, aby jí dávala hodně ovoce a tekutiny. Camila stále zvracela. Navštívili proto jiného lékaře, který je odeslal na pohotovost. Dívka pak skončila v nemocnici Salinas de Hidalgo, kde byla později prohlášena za mrtvou.

Druhý den se konal pohřeb. Babička si ale všimla, že sklo rakve se zamlžuje, a dívka dokonce mžourá! V šoku zjistili, že dítě má puls a je naživu. Sanitka ji opět převezla do nemocnice, kde ji předtím prohlásili za mrtvou. Lékaři ji ošetřili, jenže to už dívce skutečně nebylo pomoci.

Camila prý měla otok mozku a zemřela. Podle prvního úmrtního listu měla dívka zemřít na dehydrataci. V druhém úmrtním listu v příčině smrti stojí, že zemřela na dehydrataci, edém mozku a metabolické selhání. Není divu, že je rodina malé nešťastnice rozhořčená na nejvyšší míru.

„Opravdu chci, aby spravedlnosti bylo učiněno zadost,“ prohlásila maminka, která požaduje, aby úřady případ prošetřily a zabránilo se tomu, aby  se podobné přehmaty opakovaly.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání