Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Popíjení alkoholu skončilo hádkou a smrtí seniora: Útočník (53) je ve vazbě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
8. srpna 2022
11:32

Až 16 let vězení hrozí třiapadesátiletému muži z Jablonecka, který má na svědomí smrt téměř o čtvrt století staršího seniora. Muži spolu popíjeli, vše ale skončilo hádkou a potyčkou, při které mladší muž sedmasedmdesátiletého seniora opakovaně tvrdě udeřil. Později nařízená soudní pitva potvrdila, že senior podlehl svým zraněním.

Oznámení o nálezu mrtvého dostalo operační středisko policie 30. července. „Tělo neznámého muže bylo nalezeno v prostoru veřejně přístupného dvoru obchodu se smíšeným zbožím. Přivolaný lékař již mohl jen konstatovat smrt,“ popsal událost Robovský.

Na místo vyrazili kriminalisté. Vyšetřování podle mluvčího ukázalo, že tělo zemřelého nese známky fyzického napadení. Na základě nalezených stop a svědeckých výpovědí přišli na stopu 53letého muže, který byl poslední, kdo zemřelého seniora viděl naživu. Nezapíral a popsal okolnosti celé události.

„Předchozího dne spolu oba muži v náruživém dialogu popíjeli alkohol právě ve dvoře provozovny. Scházeli se tam poměrně často. Jak podvečer ubíhal a alkohol začal čím dál tím více působit, rozhořel se mezi oběma muži spor. Pouhá verbální rozmíška vyvrcholila ve fyzickou konfrontaci. Muž uštědřil staršímu sokovi několik úderů s tím, že se tak zřejmě snažil konflikt pro tuto chvíli ukončit. Pravděpodobně se vůbec nedomníval, že by celý příběh mohl skončit tak tragicky. Bezprostředně po činu z místa odešel a zanechal zraněného napospas osudu,“ dodal Robovský.

Útočníka policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví, krádeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, muž je ve vazbě.

Video  Magnus Gäfgen unesl syna z bohaté rodiny, aby získal tučné výkupné. To se ale zvrtlo..  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání