Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Adršpašských skalách se zřítil horolezec: Zůstal viset ve vzduchu, zasahovali záchranáři s vrtulníkem

Autor: VaB - 
8. srpna 2022
10:38

Záchranáři měli v neděli náročnou akci v Adršpašských skalách. Horolezec tam totiž po pádu zůstal viset mezi skalním převisem. Do akce musel i vrtulník, ze kterého se k muži slanila lékařka a letecký záchranář.

Horolezec spadl ze skalního útvaru Starosta v Adršpašských skalách na Náchodsku v neděli kolem druhé hodiny odpoledne. Na pomoc mu vyjela záchranná služba s kolegy ze skalní záchranky, hasiči a posádka vrtulníku z Hradce Králové.

Muž zůstal viset na laně ve skalním komíně těsně nad zemí. „Poté co zdravotničtí záchranáři stabilizovali základní životní funkce zraněného, jsme ho společně transportovali terénem k sanitce, přitom byla nosítka místy jištěna pomocí lanové techniky,“ uvedli hasiči.

Ke zraněnému se musela z vrtulníku slanit lékařka společně s leteckým záchranářem. „Do nemocnice letěl pacient vrtulníkem letecké záchranné služby,“ doplnili hasiči.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Jelimanek ( 8. srpna 2022 10:57 )

Jednou v noci na Broadwayi v domě na rohu, visel jeden inštalatér z vokna za nohu, zavolali hned Nicka Cartera, aby si ten případ vzal jaksi do pera ♫

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání