Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Marek (†45) s Pavlou (†48) tragicky zahynuli v Alpách: Dojemná poslední slova radosti

Autor: rix - 
31. července 2022
05:00

Naprosto tragicky skončila jedna z vysněných dovolených českého páru Marka a Pavly. Vášniví turisté zahynuli při výstupu ve francouzských Alpách v národním parku Écrins. Těla obou horolezců byla nalezena na dně zhruba třicet metrů hluboké trhliny na severní stěně Barre des Écrins ve výšce zhruba 3900 metrů. Před osudným výšlapem sdíleli na sociálních sítích příspěvky plné nadšení a radosti.

Ve francouzském turistickém ráji byli oba naprosto nadšení. „Národní park Écrins vám nabídne vše, na co stačíte,“ pochvalovala si destinaci sympatická Češka Pavla. „Biotopy, ferraty, horské etapy z Tour de France, turistické výšlapy,“ vyjmenovávala krásy a zážitky z osudné cesty. To ještě netušila, jaká katastrofa na ni spolu s jejím milovaným Markem čeká. 

Oba byli naposledy viděni v úterý 19. července. Později horská služba nalezla jejich auto a místní média informovala, že kriminalisté z obce Gap hledají svědky. Bohužel ale došlo na nejhorší. Záchranáři našli těla obou Čechů v třicet metrů hluboké propasti. Byli mrtví a přivázaní k sobě. Situace je o o tragičtější, že Pavla a Marek po sobě zanechali dvě mladé dcery. 

„Pokud vím, s dětmi byli naposledy v kontaktu minulý čtvrtek. Je to hrozné a špatně se mi o tom mluví,“ uvedla pro Deník ředitelka školy Marie Vystrčilová. Právě Marek byl také velmi oblíbeným učitelem. 

I proto vznikla sbírka, která má pozůstalé po náhlém odchodu rodičů zajistit. „Nadace Merebit vyhlašuje finanční sbírku na podporu rodiny našeho milého spolužáka z BiGy Marka a jeho ženy Pavly, kteří tento týden tragicky zahynuli,“ stojí v prohlášení veřejné sbírky. Jak se na webu dále uvádí, veškeré poslané finance budou předány v plné výši členům rodiny. 

kdoasi ( 31. července 2022 23:10 )

👏👏👏👏

buban ( 31. července 2022 20:43 )

To Karky: no tak pokud byste vyhlašoval sbírku na nebohé chudobné siroty,také byste nezveřejňoval, že zemřelí rodiče byli podnikatelé za vodou.

buban ( 31. července 2022 20:36 )

To saryk: když na těch sbírkách se přiživuje hafo neZiskovek. Snad po nich nechcete, aby se jejich neZisková nefachčenka zapojila do pracovního procesu?

buban ( 31. července 2022 20:26 )

Již jsem to zde psala-a byla mínusována-pokud mám děti ve věku 8a13 let, tak trávím dovču s nimi.A když jsou na táboře či u babi a dědy a jedu za dobrodružstvím, tak si o tom něco zjistím, co a jak dělat.

lollo ( 31. července 2022 20:17 )

Ledovce tají celosvětově a to se zdaleka netýká jen těch, na kterých se procházeli. Ví to dnes i malé dítě. Ano, hned zítra může někomu spadnout květináč na palici a zabít ho, prostě stávají se různé věci. Ale tady tomu šli naproti a oba rodiče, o to tu běží. Smutné to je, ale stejně jak většina, nechápu tu srdceryvnost s fotkama z FB a žádost o sbírku. Jestli se na jejich děti chtějí složit jejich přátelé - naprosto v pořádku. Zbytek je mimo mé chápání a zdá se, že asi i mimo chápání většiny lidí. Tady jsou nemocné děti, na které se dělají sbírky, to je naprosto v pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání