Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smrtící záplavy v Kentucky: Mrtvých bude přibývat, bojí se guvernér

Autor: ČTK - 
29. července 2022
05:43

Záplavy v americkém státě Kentucky si vyžádaly nejméně osm mrtvých. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na guvernéra, podle kterého počet obětí patrně dále poroste.

Východní část Kentucky zasáhla řada bouřek, po nichž se řeky rychle vylily z břehů. Povodeň za sebou nechala škody, jejichž odstranění může trvat roky, uvedl guvernér Andy Beshear. Podle něj se čekají další deště, které by situaci mohly ještě zhoršit.

V současné době zažíváme jednu z nejhorších a nejničivějších povodní v dějinách Kentucky,“ uvedl Beshear, který v šesti okresech vyhlásil stav nouze. „Stovky lidí přijdou o své domovy,“ řekl s tím, že 23 000 domácností se již ocitlo bez elektřiny a někteří jsou bez tekoucí vody.

Stát povolal národní gardu, aby pomocí vrtulníků a člunů zachránila uvázlé obyvatele, dodal guvernér s tím, že „řada lidí“ je nezvěstná.

Na svazích Apalačských hor kolem města Hazard spadlo za poslední den až 20 centimetrů srážek. Podle Národní meteorologické služby (NWS) je vysoká šance, že v oblasti bude v následujících hodinách znovu pršet.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání