Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragický konec pátrání po Češích ve francouzských Alpách: Policie našla těla Marka (†45) a Pavly (†48)

Aktualizováno -
28. července 2022
16:00
Autor: jel - 
28. července 2022
13:28

Francouzská policie tento týden pátrala v Alpách po českém páru Markovi P. a Pavle M. Ti se minulý týden nevrátili z dovolené v horách a protože se nikomu neozvali, blízcí zalarmovali kriminalisty. Ve čtvrtek však přišla tragická zpráva. Našla se pouze jejich bezvládná těla.

Oblíbený učitel angličtiny Marek a jeho partnerka se ztratili během dovolené ve francouzských Alpách. Nebylo jasné, jakou trasou se vydali, naposledy byli viděni v úterý 19. července byli v Národním parku Ecrins. Později horská služba nalezla jejich auto a místní media informovala, že kriminalisté z obce Gap hledají svědky.

Ve čtvrtek však přišla tragická zpráva. Podle BFM našli záchranáři jejich těla poblíž masivu Écrins v Národním parku Écrins ve francouzských Alpách. Informaci webu potvrdil státní zástupce Florent Crouhy. „Pátrání pokračovalo i dnes ráno a pár byl nalezen na dně asi třicetimetrové trhliny ve výšce asi 3900 metrů nad mořem,“ sdělil Couhy s tím, že nyní budou zjišťovat příčinu smrti.

Zůstaly po nich dvě dcery!

Zástupkyně tiskové mluvčí Ministerstva zahraničí Mariana Wernerová potvrdila Blesku, že ve Francii zemřeli dva Češi. „Můžeme potvrdit, že ve Francii došlo k úmrtí dvou českých občanů. S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat další podrobnosti,“ uvedla Wernerová. Marek i Pavla navíc zmizeli z databáze pohřešovaných Policie ČR.

Marek učil Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické Žďár nad Sázavou a byl velmi oblíbený. Jeho studenti prosili na sociálních sítích o pomoc při pátrání. Podle ředitelky školy Marie Vystrčilové byli Marek i jeho partnera velice aktivní a věnovali se cyklistice a plavání. Zpráva o zmizení ji zasáhla. „Pokud vím, s dětmi byli naposledy v kontaktu minulý čtvrtek. Je to hrozné a špatně se mi o tom mluví,“ řekla pro Deník. Po páru navíc zůstaly dvě dcerky, kterým je prý asi třináct a osm let.

Video  Jak pomoci při pohřešování dětí?  - Videohub
Video se připravuje ...

.tg.bb ( 29. července 2022 14:08 )

Kdo něco tvrdíí, měl by to mít podložené. mak nic netvrdí, jen pochybuje o vašich hurá soudech.

.tg.bb ( 29. července 2022 14:04 )

Takže měli vzít ty děti s sebou?

.tg.bb ( 29. července 2022 14:02 )

Přesně tak.

.tg.bb ( 29. července 2022 14:02 )

Koho zajímá, jak to máte nastaveno. Nic o nich nevíte. Neopustím přece celoživotní vášň, když mám dvě děti.
A vlastně udělali dobře, že ty děti s sebou nevzali!
A neštěstí se stávají neustále, nejčastěji v neděli po obědě: pády ze střechy, ze stromu, úrazy elektrickým proudem, utopení.

Dianthos ( 28. července 2022 23:10 )

Buban, píší tu, že to byli aktivní lidé, sportovci. Vy jste si užívali zavření doma, oni si užívali při sportu. A v tomto případě při sportu, který nemohli sdílet s tak malými dětmi.
Je to neštěstí, co se jim stalo a reakce lidí v této diskusi jsou opravdu otřesné. Kritizovat někoho, kdo zemřel a přitom nemít o těch lidech a situaci vůbec žádné informace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání