Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Střelba na krajském úřadu ve Zlíně: Muž zastřelil svou bývalou partnerku, ta na místě zemřela

Aktualizováno -
28. července 2022
14:31
Autor: VaB, ČTK - 
28. července 2022
10:40

Na krajském úřadu ve Zlíně došlo ve čtvrtek dopoledne ke střelbě, 29letý muž tady podle policie zastřelil svou bývalou partnerku, zaměstnankyni úřadu. Následně se neúspěšně pokusil o sebevraždu, žena zemřela. 

O případu informovala policie ve čtvrtek dopoledne na twitteru. „V budově krajského úřadu ve Zlíně došlo ke střelbě. 29letý muž zastřelil svoji bývalou partnerku, zaměstnankyni úřadu, a následně se neúspěšně pokusil o sebevraždu," uvedli policisté. 

Podle nich žena na místě svým zraněním podlehla. Střelec, kterého převezli do nemocnice, je pod dohledem policistů. Oznámení o střelbě na krajském úřadě přijali policisté krátce před 09:30. „K události došlo ve 14. patře. Na místo ihned po oznámení dorazily veškeré dostupné síly a prostředky. Policisté budovu zprvu uzavřeli, kontrolovali vstupy a výstupy a následně jsme budovu prohledali. V tuto chvíli je budova všem přístupná, pouze 14. patro je zcela uzavřeno," řekla Kyšnerová.

V daném patře jsou také kanceláře hejtmana, který nebyl v době události v úřadu osobně přítomen. „Šlo o osobní problém dvou mladých lidí, netýkalo se to chodu úřadu," řekl ČTK hejtman Radim Holiš (ANO). Žena podle něj byla zaměstnankyně odboru kanceláře hejtmana. „Byla to mladá dáma, která patřila k oporám týmu, je to tragická událost," dodal hejtman. Někteří zaměstnanci jsou podle něj v šoku. Vedení kraje se podle něj bude zabývat tím, zda je možné posílit ochranu úřadu. „U vchodu je cedulka, že se nesmí vcházet se zbraní, ale nikdo to nekontroluje. Nemáme rámy. Budeme řešit, zda zpřísnit opatření," uvedl hejtman.

Mluvčí hejtmanství Soňa Ličková v tiskové zprávě uvedla, že dopoledne se v sídle kraje stala mimořádná událost. „Za tragických okolností přišla o život zaměstnankyně Krajského úřadu Zlínského kraje. Věc vyšetřuje Policie ČR. Veřejnosti ani zaměstnancům nehrozí žádné nebezpečí. Baťův mrakodrap je veřejnosti otevřen s výjimkou 14. patra," uvedla mluvčí po 11:00. Budova má 16 pater.

V takzvaném Baťově mrakodrapu, kde má krajský úřad sídlo, zasahovali policisté dopoledne. Na místo vyjížděla také záchranná služba. Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka ČTK potvrdil, že na místě byly dvě posádky.

Video  V budově krajského úřadu ve Zlíně došlo ke střelbě.  - Blesk: Jan Čada
Video se připravuje ...

buban ( 28. července 2022 20:25 )

Tedy naprosto nechápu, jak je možné, že dnešní mlaďoši neustojí rozchod s partne­rem/par­tner­kou? Dnes je na tuto situaci imrvére potřeba psychologa-psychiatra? No, v dobách mého mládí jsme tyto situace násilím rozhodně neřešili.

lepabrena ( 28. července 2022 15:19 )

Mě na tom zaujal ten Baťův mrakodrap- dříve tam sídlila v přízemí podniková prodejna obuvi, která se přímo v Gottwaldově vyráběla- a byly tam tak krásné boty v materiálu a vzorech, které jsem nikde na světě neviděla. Je hrozná škoda, že se už u nás boty nevyrábí a že firma Baťa- a nejen ta - dováží do svých prodejen šmejdy z Číny, které za drahý peníz jenom zmrzačí zákazníkům nohy. To, že v budově sídlí okresní úřad je jen pomyslná facka na konec.

Moly28 ( 28. července 2022 14:38 )

Z Idnes: „Podezřelý muž není oprávněným držitelem zbraně, ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu,“

Moly28 ( 28. července 2022 14:27 )

Jo, jako by to byla polehčující okolnost. Na druhou stranu, tady může vlastnit zbraň kdejakej psychouš.

Jirik-ta ( 28. července 2022 13:35 )

Důležitý je že měl pistoli legálně drženou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání