Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tři Češi jsou podezřelí z únosu Poláka (34): Zbili ho a postřelili! Pomohli mu kolemjdoucí

Autor: pma - 
22. července 2022
22:22

Polská policie zadržela tři Čechy, kteří jsou podezřelí z únosu 34letého muže polské národnosti. Když se před pár dny vracel v obci Jastrzębie-Zdrój nedaleko českých hranic z práce, měl být třemi muži zbit, postřelen plynovou zbraní a násilím strčen do kufru auta. Podle agresorů jim Polák dlužil peníze, ten ale vše popřel.

Malým polským městečkem Jastrzębie-Zdrój otřásl před pár dny skandál. Tři muži české národnosti měli začít bít hlava nehlava čtyřiatřicetiletého Poláka, který se vracel domů z práce. Ale nezůstalo jen u bitky. Pachatelé na zmateného muže vytáhli dokonce plynovou pistoli a pak ho násilím narvali do kufru auta.

Strážníci zareagovali ukázkově

Ke všemu došlo za bílého dne. Naštěstí si ale celé události všimli kolemjdoucí, kteří zalarmovali policii. „Policie dostala informaci, že jeden z mužů je zbitý a že byl neznámými muži vtažen do vozu s českou poznávací značkou,“ uvedla pro televizi CNN Prima News Halina Semik, mluvčí polské policie v Jastrzębie-Zdrój.

Strážníci na volání kolemjdoucích zareagovali velmi rychle. Došlo jim, že může jít o chladnokrevný únos a hraje se o cenné minuty. Policejní jednotky okamžitě vyrazily na místo a zhruba po jednom kilometru od místa činu posádku i s uneseným Polákem dopadly. „Zadrželi jsme vozidlo, v němž seděli tři muži z Česka a obyvatel obce Jastrzębie-Zdrój, který byl spoutaný,“ doplnila mluvčí.

Trojici Čechů hrozí až pět let vězení

Důvodem sporu a následného únosu, jenž naštěstí skončil dobrým koncem, byly dle Čechů peníze, které jim muž dlužil. Polák však tuto verzi popřel. Všichni tři Češi skončili v polské vyšetřovací vazbě, kde stráví následující tři měsíce, než bude rozhodnuto o jejich dalším osudu. Trojici agresorů hrozí v případě prokázání viny odnětí svobody v trvání až pěti let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání