Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zloděj na Českolipsku ukradl vzácné japonské kapry! Policie prosí veřejnost o pomoc

Autor: pma - 
22. července 2022
19:13

Obyvatelé rodinného domu v Pertolticích pod Ralskem smutní. Neznámý pachatel jim z jejich okrasného zahradního jezírka odcizil vzácné japonské koi kapry. K osmi rybkám měla rodina velmi silné citové pouto. Policie po zloději pátrá a zahájila úkony trestního řízení pro přečiny poškození cizí věci a krádeže.

Nevšední krádež řeší policisté z Českolipska. V malé obci Pertoltice pod Ralskem totiž neznámý pachatel vnikl v pondělí v noci na pozemek jednoho z tamních rodinných domů a ze zahradního jezírka ukradl osm japonských koi kaprů. „Jedná se o kapry o délce čtyřicet centimetrů. Čtyři z nich měli oranžovo-zlatou barvu, dva stříbrnou a dva černo-zlatou. Chovatel si je cení na 54 000 korun,“ popsala případ policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková.

K rybám měla rodina velmi silnou citovou vazbu. Zvířata jsou totiž velmi přítulná, nemají problém nechat se krmit přímo z ruky a přítomnost lidí jim nedělá problém. Mimo citovou újmu trápí obyvatele domu i spoušť, jakou po sobě vandal zanechal. Okrasné jezírko, ve kterém se japonští kapři nacházeli, zůstalo po vpádu zloděje velmi poškozené. „Majitel tu našel po večerním plenění vytrhané lekníny, poškozenou čističku vody a natrženou plachtu, která způsobila velký pokles vody. Škoda tím narostla o další tisíce korun,“ doplnila mluvčí.

Rodina doufá, že se milované ryby podaří přece jen najít. Policie zahájila úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci a krádeže a po pachateli i nadále pátrá. „Pokud jste v noci z pondělí na úterý zaznamenali cokoliv podezřelého v obci Pertoltice pod Ralskem nebo se dozvíte o tom, že někdo nabízí japonské kapry uvedeného popisu ke koupi, ozvěte se nám prosím na linku 158,“ doplnila Baláková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání