Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Handicapovanému Filipovi (8) zmizely milované fenky: Pátrání po nich skončilo tragicky

Handicapovanému Filipovi (8) zmizely milované fenky: Jedna uměla poznat přicházející záchvat.
Handicapovanému Filipovi (8) zmizely milované fenky: Jedna uměla poznat přicházející záchvat.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
27. května 2022
14:35

Osmiletý Filip z Dobranova na Českolipsku je mentálně i fyzicky handicapovaný. Rodiče mu pořídili dvě fenky australského ovčáka, které si zamiloval. Jedna z nich dokonce dokázala u chlapce rozpoznat přicházející epileptický záchvat. Mazlíčci se však ztratili. O pomoc při pátrání po fenkách prosila i policie. Akce bohužel skončila tragicky.

Roční hnědobílá fenka Merry a pětiletá šedočernobílá fenka Kitty se ztratily v noci z pondělí na úterý ze zahrady rodinného domu. Chlapce zmizení milovaných mazlíčků  velmi zasáhlo. Rozhodli se pomoci i policisté. „Tuto zprávu zařazujeme na naše stránky jen proto, že chceme pomoci osmiletému Filípkovi,“ informovala policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková ve čtvrtek na webových stránkách policie.

Doplnila, že starší fenka je na chlapce natolik napojená, že dokáže rozpoznat blížící se epileptický záchvat a štěkotem na něj upozornit rodiče. Vyzvala každého, kdo by o mazlíčcích věděl, aby kontaktoval rodinu nebo strážníky.

V pátek bohužel přišla strašná zpráva. „Dnes (v pátek – pozn. red.) ráno bohužel našla majitelka ztracené fenky obě mrtvé poblíž kolejiště na Zákupsku. Nejspíš je srazil vlak,“ sdělila Baláková.