Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dvě tragická utonutí během několika dní: Na Litoměřicku zemřela malá holčička, v biotopu v Hlinsku našli mrtvého chlapce (†18)

Autor: ČTK, rc, pma - 
21. července 2022
20:45

V Česku došlo během čtvrtečního horkého dne hned ke dvěma  tragickým utonutím. První se stalo v Úštěku na Litoměřicku. V jezeře Chmelař ve čtvrtek odpoledne utonula malá dívka. Záchranáři se snažili na místě dítě oživit, avšak bezúspěšně. Ve stejný den bylo v koupacím biotopu v Hlinsku nalezeno tělo osmnáctietého mladíka, který nejevil žádné známky života. 

Při koupání v jezeře Chmelař u Úštěku se ztratila malá holčička. Po dítěti se okamžitě rozjelo rozsáhlé pátrání. Bohužel jeho konec byl tragický. Dítě po několika hodinách vytáhli z vody. Hasiči na břehu okamžitě zahájili resuscitaci. Na místo vyrazil záchranářský vrtulník.

„Zdravotníci běželi na místo, kde byla vztyčena plenta. Snad jestli ještě človíček bojuje o život,“ řekl pro Litoměřický deník svědek s tím, že policisté předtím obcházeli pláž, zdali nikdo dítě neviděl. „Přes veškeré úsilí byla resuscitace neúspěšná,„ uvedl Voleník. Příčina tragické události je podle Vítka předmětem šetření a policie k ní nebude nic bližšího sdělovat.

Nejedná se bohužel o jediné tragické utonutí, ke kterému ve čtvrtek došlo. Ve vodě v hlineckého biotopu potápěči objevili tělo osmnáctiletého chlapce, který nejevil žádné známky života. Podle policejní mluvčí Evy Maturové se lidé nejdříve domnívali, že se šel mladík jen projít. Na trévě totiž byla jeho deka i mobilní telefon. „Mohl jít třeba na procházku, taková byla původní domněnka. Bohužel však musím potvrdit, že tělo bylo po 20. hodině nalezeno," sdělila pro Chrudimský deník mluvčí.

„Zpočátku se nic nedělo, lidi se normálně koupali. Ale potom začala plavčice běhat po břehu a křičela jeho jméno. Netrvalo dlouho a na místo přijeli hasiči a policisté,„ popsal tragédii jeden ze svědků.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

ewulanie ( 23. července 2022 14:59 )

Opravdu nevím,když jsou rodiče zodpovědní a dávají na své ditě pozor,jak je možné,že se utopí.?Přece když mám prcka ve vodě koukám- kde je...eventuálně jsem někde hodně poblíž a neustále ho sleduji....Nechápu další případ dítě v létě v autě...matka říká,,Já nevěděla,,že je v autě horko...okamžitě sebrat řidičský průkaz...paní přece musí mít nějaký intelekt,když už udělá řidičák a zavřít jí jako dospěláka s dospělou termoregulací s igelitem okolo pasu na dvě hodiny a to auto pěkně na slunce..a ještě jí připoutat k sedadlu... každě léto na to média upozor­ńují,­,nenec­hávej­te děti a zvířata v autě,, ženu bych potrestala za zanedbání péče a dítě odebrala v ústatní péči nepřijde o holý život...dále nechápu-jak na sebe dítě může strhnout vařící vodu...či vypadnout z okna...z čeho se paní zhroutila?ze smrti? kterou ona sama zavinila..?Já bych jí potrestala odnětím svobody..tolik zodpovědných maminek vzorně své děti dovedou do dospělosti a ty nezodpovědné své nevinné děti přivedou ke smrti..

harpyje ( 22. července 2022 22:06 )

Maly dite ma bejt u vody predevsim pod NEUSTALYM dohledem, at plavat umi nebo ne. Jestli si nejakej vysinutej pablb mysli ze za to muze Babis, mel by urychlene vyhledat psychiatrickou pomoc

hanka549 ( 22. července 2022 17:21 )

ellyane ( 22. července 2022 13:24 )

Chuderka malá, velká škoda jejího života a ohromné neštěstí pro rodinu, ať ti je zem lehká beruško....

naidka ( 22. července 2022 11:32 )

Noo, nediv se, když píše: již v Září - Babiš nastoupí do 2. třídy Základní školy !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání