Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Drama u Mladé Boleslavi: Rychlík plný lidí narazil do stromu!

Mezi Ml. Boleslaví a Bakovem narazil rychlík do stromu. - ilustrace
Mezi Ml. Boleslaví a Bakovem narazil rychlík do stromu. - ilustrace  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
21. července 2022
19:11

Mezi Mladou Boleslaví a Bakovem nad Jizerou narazil ve čtvrtek odpoledne rychlík do spadlého stromu. Ve vlaku, který jel z Tanvaldu do Prahy, cestovalo zhruba 60 lidí, nikdo nebyl zraněn. 

Vlak nevykolejil, ale je v těžce přístupném terénu. Hasiči se snaží cestující evakuovat co nejdříve kvůli horku. Vlak se možná bude vracet do Bakova nad Jizerou. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytli mluvčí Správy železnic a hasičů a dopravce. V úseku budou jezdit náhradní autobusy, zatím není jasné, kdy se podaří událost vyšetřit a úsek zprovoznit.

„Nebyl to silný náraz, zřejmě šlo o nějakou soušku, takže nedošlo k vykolejení vlaku ani zranění cestujících,“ řekl ČTK mluvčí dopravce Arriva Jan Holub. Vlak narazil do stromu nedaleko stanice Mladá Boleslav Debř.

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové se nehoda stala v hůře přístupném terénu, odkud není možné cestující snadno evakuovat. „Kvůli horku se snažíme dostat lidi ven co nejdříve,“ doplnila. Jednou z variant je podle Holuba i to, že se vlak vrátí zpět do Bakova nad Jizerou.

Okolnosti nehody vyšetřuje Správa železnic. Trať bude znovu průjezdná až po vyšetření a odklizení stromu. České dráhy na webu uvedly předběžný čas zprovoznění 21:10.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání