Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chlapeček (†5) si hrál s heliovým balonkem a zemřel! Zdrcená matka varuje ostatní rodiče

Autor: pma - 
13. července 2022
20:25

Neskutečný šok zažila na konci června Britka Lisa Donagheyová (43), když našla svého pětiletého syna Karltona na podlaze s heliovým balonkem přes hlavu. Chlapec byl neprodleně letecky transportován do nemocnice, kde byl napojen na dýchací přístroj. Svůj boj o život ale po několika dnech prohrál.

Na chvíle hrůzy, které se odehrály na konci června, zdrcená matka Lisa Donagheyová z Gatesheadu do konce života zřejmě nezapomene. Osudný den si chtěl její pětiletý syn Karlton hrát s balonkem velkého dinosaura, který byl naplněn heliem. Ten den u nich byla na návštěvě i jeho teta se sestřenicemi a malý chlapec dostal nápad, že příbuzné pobaví a bude se vydávat za dinosaura. To se mu však stalo osudným.

Chlapce našla bezvládně ležet v pokoji

„Myslím, že se snažil dostat do toho balonu, aby si hrál na dinosaura. Chtěl pak vyjít ven a překvapit své příbuzné,“ popsala deníku Daily Star zdrcená matka. Svého chlapce našla bezvládně ležet ve svém pokoji na zemi. Ihned zalarmovala záchrannou službu, která malého Karltona během několika málo minut letecky transportovala do nemocnice Royal Victoria Infirmary v Newcastlu. Po odjezdu záchranářů se zhroutila. „Pak jsem se zhroutila venku na trávě a plakala. Musela jsem křičet a křičet a křičet. Nemohla jsem se vrátit dovnitř,“ přiznala zničená Lisa.

Po změně léků se jeho stav rapidně zhoršil

Na JIP byl chlapec ihned napojen na dýchací přístroj, a tak rodina věřila, že malý bojovník přežije. Lisa v nemocnici se svým synem zůstala po celou dobu. Četla mu, zpívala a natírala mu rty vazelínou, aby je neměl suché. Po pár dnech zdravotníci chlapci změnili léky a jeho stav se rapidně zhoršil. „Měla jsem tu krásnou příležitost ležet s ním v posteli, broukala jsem mu do ucha oblíbenou písničku a mazlila jsem se s ním na hrudi, dokud se jeho srdíčko nezastavilo,“ vylíčila dojemně Karltonova matka.

Lisa přiznala, že ji smrt malého synka zničila, avšak pevně doufá, že ve světle této tragédie žádný jiný rodič nebude muset prožít trauma, které zažila ona.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání