Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Cizinec (30) spadl ze zříceniny hradu Hluboký na Olomoucku do strže: Padal desítky metrů!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profiemedia.cz)
Autor: ČTK - 
6. července 2022
12:11

Ze zříceniny hradu Hluboký u Hluboček na Olomoucku v úterý časně ráno spadl do přilehlé strže třicetiletý cizinec. Při několik desítek metrů dlouhém pádu se zranil a záchranná služba ho převezla do Fakultní nemocnice Olomouc. 

„Šetřením na místě nebylo zjištěno, že by se na pádu či zranění cizince podílela další osoba a nebylo zjištěno ani žádné protiprávní jednání,“ sdělila ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Pád muže do strže byl policii nahlášen v úterý po 02:00. „Dle prvotních informací zde kempovala skupinka několika osob a popíjela alkohol. Mladý muž se na chvíli od kamarádů vzdálil, zřejmě aby vykonal potřebu, přitom asi ztratil rovnováhu, zavrávoral a tím došlo k jeho nekontrolovatelnému prudkému pádu kamenitým terénem s lesním porostem o délce cca 30 metrů až 50 metrů,“ uvedla Zajícová.

Kamarádi se ihned vydali svého přítele hledat a přivolali na pomoc záchrannou službu. „Z místa byl zraněný muž hasiči a za asistence policistů i lékařky transportován do hotelu v Hrubé Vodě. Odtud byl sanitkou převezen na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Olomouc,“ dodala Zajícová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání