Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Českém Krumlově se s vodáky převrátil raft: Pohřešovaného muže se nepodařilo najít ani ve středu

Aktualizováno -
6. července 2022
14:56
Autor: ČTK, rc, jel - 
5. července 2022
22:13

Na jezu v Českém Krumlově se převrátil raft. Čtyři lidé vyplavali, po jednom muži pátrají záchranáři a strážci zákona. Na twitteru o tom informovala policie. V řece Vltavě je po deštích zvýšený průtok vody. Pátrání po nezvěstném muži pokračovalo i ve středu, ale muže se najít nepodařilo. Policie ve 13:30 prohledávání řeky ukončila.

K převrácení raftu na jezu došlo v úterý v podvečerních hodinách. „Čtyři osoby vyplavaly, po jednom muži pátrají záchranáři a policisté, zatím bezvýsledně,“ informovala policie na twitteru a přidala varování, že sjíždění Vltavy je nyní nebezpečné. „Buďte opatrní, používejte plovací vesty, neriskujte,“ dodala policie.

Video  Pátrání po pohřešovaném vodákovi v Českém Krumlově (6.7.2022)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

K varování se připojili také jihočeští hasiči, kteří uvedli, že pozor při sjíždění Vltavy by si měli dát především vodáci projíždějící Českým Krumlovem. „Buďte velmi opatrní, zvažte své schopnosti a neriskujte,“ napsali.

Během úterý se bohužel nezvěstného nepodařilo najít, pátrací akce pokračovala i ve středu. Kriminalisté prohledávání Vltavy ukončili ve 13:30, muže se bohužel nalézt nepodařilo. 

Podle policejní tiskové mluvčí Štěpánky Schwarzové budou dál pokračovat namátkové kontroly obou břehů po proudu řeky.

Muže se dnes záchranáři snažili najít u jezu, kde se plavidlo převrátilo, i u jezu následujícího. Podle Schwarzové se do hledání, které začalo v 9:30, zapojila i zásahová jednotka potápěčů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání