Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V Kralupech nad Vltavou hoří plastový odpad: Jeden ze zasahujících hasičů se zranil!

Aktualizováno -
5. července 2022
22:21
Autor: ČTK - 
5. července 2022
18:24

Na okraji Kralup nad Vltavou na Mělnicku hoří od úterý v areálu kovošrotu plastový odpad. Je vyhlášen zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu. U požáru zasahuje 30 jednotek hasičů a speciální technika, hasit budou zřejmě celou noc, řekl mluvčí krajských hasičů Tomáš Bakalář. Podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové zřejmě požár nezpůsobí finanční škodu, protože jde o odpad. Jeden z hasičů utrpěl lehčí poranění.

 Odpoledne začala hořet zhruba 50 metrů široká hromada plastového odpadu v areálu kovošrotu. Kolem 19:00 zvýšili hasiči stupeň poplachu na nejvyšší, který vyhlašují při mimořádných událostech, například pokud je nasazen vyšší počet zasahujících jednotek. Počet nasazených jednotek se zvýšil ze 13 na 30, na místě zasahuje záchranný útvar hasičů ze Zbirohu a Jihlavy se speciální technikou na rozhrabávání. "Rypadly budou rozhrabávat hromadu hořícího odpadu a hasiči ji budou prolévat vodou," řekl Bakalář.

Chemická jednotka z laboratoře v Kamenici, která monitoruje případný únik škodlivých látek do ovzduší, zatím zvýšené hodnoty nezjistila, podle Bakaláře bude v měření pokračovat. Lidem v části Lobeček doporučilo město podle starosty Marka Czechmanna nevětrat.

Policie se bude zabývat vyšetřováním příčin požáru až po dohašení, které může trvat celou noc. "Vzhledem k tomu, že zde před několika dny již k menšímu požáru došlo, bude zřejmě jednou z variant příčin i úmyslné zapálení," řekla Schneeweissová.

Podle mluvčí krajských záchranářů Moniky Novákové utrpěl jeden hasič lehčí zranění, převezli ho na chirurgii do Slaného.

 

 

Video  Požár haly v Zápech u Prahy  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání