Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Přítelkyně pedofila Epsteina (†66) mu pomáhala shánět dívky: Hrozí jí až 55 let za mřížemi

Autor: ČTK - 
23. června 2022
07:08

Britka Ghislaine Maxwellová by měla být odsouzena k 30 až 55 letům vězení za napomáhání sexuálnímu zneužívání, uvedla ve středu americká prokuratura. Původně jí hrozilo až 65 let ve vězení. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Reuters. Šedesátiletá Maxwellová byla v prosinci odsouzena za to, že získávala sexuální partnerky pro svého někdejšího přítele, amerického finančníka Jeffreyho Epsteina. Rozhodnutí soudu o výši trestu se očekává 28. června.

"Byla to vypočítavá, rafinovaná a nebezpečná zločinkyně, která lovila zranitelné mladé dívky a získávala je pro sexuální zneužívání," uvedla prokuratura ve spisu podaném k federálnímu soudu na Manhattanu. "Její praktiky zaměřené na zranitelné oběti odrážejí její názor, že s mladými dívkami, které se potýkají s problémy, lze zacházet jako s předměty na jedno použití," uvádí dále prokuratura.

Maxwellová byla společnicí amerického finančníka Epsteina, který měl čelit stejnému procesu, ale v roce 2019 spáchal ve věznici sebevraždu. Žena trvá na své nevině, její příbuzní oznámili, že se proti rozsudku odvolá. Podle obhájců je obětním beránkem v procesu, kde se žalobci snažili za každou cenu najít viníka za Epsteinovy zločiny.

Probační úředníci doporučili pro Maxwellovou dvacetiletý trest, ale i ten považují její právníci za příliš vysoký. Na základě přezkumu federálních pokynů pro ukládání trestů navrhují nejvýše pět a čtvrt roku vězení.

Video  Největší královské skandály  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání