Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nekrofil a nejhorší sériový vrah u nás Rigo (†66) si jednu vraždu nakonec rozmyslel. Co ho zastavilo?

Autor: rix, ČTK - 
27. června 2022
05:11

Jeho běsnění neznalo hranic. Ani těch světových. Československý sériový vrah Ondrej Rigo (†66) řádil v Bratislavě, Mnichově nebo Amsterdamu. Mezi jeho oběti patřily starší dámy, ke kterým se vkrádal otevřenými okny. Své oběti ubil a poté sexuálně zneužil. Jedna z nich se ale bestiálnímu vrahovi ubránila. Další ze svých obětí se zase Rigo lekl a namísto vykonání svých choutek z místa utekl. 

Vždy, když nastala noc, přišla Rigova chvíle. Vyhlédl si pootevřené okno v přízemí a s ponožkami na rukou se vkradl do bytu nevinné ženy. Své oběti ubil kovou tyčí nebo jinou zbraní a pak znásilnil. Na netypicky mladou oběť Janu (31) si ale nedošlápl. Po první ráně se žena vzbudila a útok mu překazila. Nejenže se i přes moment překvapení dokáza bránit, ale velmi dobře reagovala na jeho výpady. 

„Byla to inteligentní a kouzelná dáma,“ uvedl bývalý slovenský kriminalista Matej Snopko. „Vytrhla mu tu zbraň, kterou se ji snažil zabít a dala mu pěknou nakládačku,“ popsal. Vrahouna se žena ani trošku nebála. „Tehdy ho chytila v rozkroku a stlačila,“ ozřejmil její duchaplnost bývalý kriminalista. 

V dalším případu Rigo ani nezaútočil. Jako přes kopírák se vkradl pod rouškou tmy do bytu osamělé ženy, ale něčeho se lekl. „Všiml si, že přes jednu z židlí visí vojenské sako. Lekl se, že je v bytě muž a že dostane nakládačku,“ popsal Snopko pro deník Plus Jeden Deň. Zmíněné oblečení patřilo jednomu z vnuků, který byl ale tu noc na diskotéce. 

Riga za jeho ohavné činy v roce 1994 odsoudili na základě analýzy DNA k doživotí. V roce 2018 požádal odsouzený po odpykání 25 let vězení o podmínečné propuštění, ale soud mu nevyhověl. Loni se objevily informace o jeho podlomeném zdraví. Měl údajně problémy se srdcem a byl kvůli nim hospitalizován. 14. června 2022 ve vězení zemřel.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání