Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Děčínští strážníci schytali kritiku za zákrok na muže: Policisté popsali, co videu předcházelo

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
14. června 2022
12:53

Velký rozruch vzbudilo na sociální síti video, které zachycuje část zásahu dvou strážníku z Děčína proti podezřelému. Podle uživatelů instagramu policisté jednali nepřiměřeně, na jejich adresu se objevily nadávky a vulgarismy. Policisté popsali, co videu předcházelo.

Záběry zveřejnil instagramový účet s názvem „czech.policie“. Na videu jsou vidět strážníci, kteří zasahují proti podezřelému pomocí hmatů a chvatů, kolem navíc pobíhá skupinka lidí. Ta se zjevně snaží zadrženého osvobodit a navíc se jim zdá jednání strážníků příliš hrubé. Opakovaně na ně křičí, že muže dusí, a vyzývají je k nadiktování služebního čísla.

Jak pro CNN Prima News popsal ředitel děčínské městské policie Marcel Horák, jeden z přihlížejících měl dokonce proti zasahujícím strážníkům použít pepřový sprej. Celé události přecházelo to, že dva muži ničili majetek města, kopali do květináčů a podobně. 

Když však policisté dojeli na místo, podezřelí už tam nebyli.„Podle popisu je strážníci našli a oslovili. Požádali je o průkaz totožnosti,“ popsal Horák a dodal, že strážníci muže vyzvali, aby s nimi šli na místo, kde došlo k poškození. Muži souhlasili a spolupracovali do té doby, než potkali jinou skupinu lidí, která je začala vyzývat, aby se na strážníky „vykašlali“. Což muži skutečně udělali a následně neuposlechli ani výzvu, aby zůstali stát. 

„Strážník jednoho z nich chytil za ruku, což v podstatě nebylo ani použití hmatů a chvatů. Muž se mu snažil vytrhnout, a když se mu to nepodařilo, pokusil se strážníka udeřit loktem,“ popsal ředitel s tím, že v tento moment došlo k tomu, že někdo ze skupiny začal natáčet. 

Skupina podle Horáka strážníky napadala, až nakonec jeden z policistů musel od spoutaného odejít a bránit se dalším dvěma osobám. Jedna z nich na něj použila pepřový sprej. 

Podezřelý podle ředitele děčínské městské policie nebyl po zákroku nijak zraněn a policisté mu prý nabízeli lékařské ošetření, které opakovaně odmítl.

Video  Zásah policie v Teplicích: Předcházelo mu běsnění muže  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání