Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Dvě děti zamčené v autě a maminka strachy bez sebe: Na pomoc přispěchal zámečník!

Autor: rix - 
1. června 2022
20:48

Stačila chvilka nepozornosti a dvě malé děti z Pardubic skončily zamčené v osobním autě. Jejich maminka si nevšimla, že jedno z nich si hraje s klíčky a obě ratolesti ve voze zavřela. V tu chvíli se tříletému z nich podařilo zamknout. Na pomoc vyděšené matce museli spěchat strážníci a zámečník. 

„Starší dítě si pravděpodobně hrálo s klíčky od vozidla a při té příležitosti se mu podařilo i zamknout vozidlo,“ potvrdil pro CNN Prima News mluvčí městských policistů Jiří Sejkora.

Jen jako zázrakem zrovna kolem jela hlídka městských policistů. „Strážníci samozřejmě v tu chvíli nabídli pomoc, pokusili se to vozidlo otevřít sami pomocí drátu, což se nedařilo, proto jsme na místo povolali zámečnickou firmu,“ vysvětlil Sejkora. 

Pardubický zámečník Jiří Fikes upozornil, že nešlo o ojedinělý případ. „Podobné případy se stávají velmi často, protože ty automobily jsou nabity elektronikou a ta občas selhává, takže se jedná až o stovky případů ročně,“ popsal. 

Dětem zamčeným v autě hrozí přehřátí. „Nebezpečí samozřejmě hrozí, vozidlo na přímém slunečním světle se poměrně rychle vevnitř ohřívá a zejména malé děti mohou být citlivé,“ dodal mluvčí městských policistů. 

Video  V autě v Pardubicích zůstaly zamčené dvě malé děti.  - Facebook: Městská policie Pardubice
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání