Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílený byznys s novorozenci na zakázku v Česku: Miminko za milion i pro single otce! A co pedofilové mezi kupci?

V Česku se rodí děti na zakázku, cizinci za ně platí přes milion! Byznys poskytuje klinika z Ukrajiny
V Česku se rodí děti na zakázku, cizinci za ně platí přes milion! Byznys poskytuje klinika z Ukrajiny  (Autor: Oficiální internetové stránky MV Ukrajiny)
Autor: pma - 
1. června 2022
18:12

Organizovaná skupina z Ukrajiny si vyhlídla Prahu, kde rodičky přivádí na svět děti na „zakázku“. Cizí žena odnosí plod skutečných biologických rodičů, porodí v Praze a následně se novorozenec přepíše na otce, který je předem domluveným kupcem a dítě si následně odveze. Podle zjištění webu Seznam Zprávy se za poslední tři roky v tuzemsku narodilo přes třicet „katalogových“ dětí. Vše nyní vyšetřuje Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). 

Podle šokujícího zjištění serveru Seznam Zprávy v České republice již několik let dochází k obchodování s novorozenci. Ty ženy sice odnosí a odrodí v Česku, krátce po narození ale miminka odcestují s novými rodiči ze země. Vše má na starosti soukromá klinika v ukrajinském Charkově, kterou vede tamní uznávaný lékař a odborník na umělé oplodnění Alexander Michailovič Feskov. Jeho klinika si jako středobod svého podnikání vybrala Prahu. Důvodem jsou nejasná pravidla náhradního mateřství. To sice v Česku zakázáno není, ale nejsou pro něj stanovena jasná pravidla.

Celý princip prý funguje vždy podobně. „Cizí žena odnosí embryo skutečných biologických rodičů, děti se rodí v Praze a tady se také úředně přepíší na otce - předem dohodnutého „kupce“, který si dítě odveze,“ píší v článku Seznam Zprávy. Nejčastějšími zájemci jsou údajně singles, tedy muži, kteří žijí dlouhodobě bez partnerky, nebo homosexuální páry. Částka se pohybuje údajně kolem 60 tisíc eur, tedy přibližně milionu a půl korun.

Děti cestují do Číny, USA nebo Řecka

„Děti jsou vyráběny na zakázku a za úplatu, nejedná se zde primárně o poskytování služeb pro neplodné páry, které mají zdravotní komplikace a nemohou mít vlastní děti,“ potvrdil Seznam Zprávám mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

První dítě, které přišlo v tomto „byznysu“ na svět, bylo transportováno do Španělska, podle toho NCOZ celou akci označilo jako Operace Španěl. Děti pak dále s novými rodiči cestují do Číny, Spojených států, Norska, Švédska, Německa nebo Řecka. Vzhledem k faktu, že nové rodiče nikdo neprověřuje, není tak ani vyloučeno, že děti neodváží pedofilové.

Za tři roky si organizátoři přišli na 30 milionů

O byznysu spojeným s prodejem dětí se také na konci minulého roku zmínilo ve zprávě i ukrajinské Ministerstvo vnitra. „Pachatelé naverbovali ženy s nízkými příjmy, aby se zapojily do programu takzvaného náhradního mateřství. Ženy odjely rodit miminka do Česka. Následně byly náhradní matky nuceny předstírat, že jsou biologické, a vzdát se rodičovských práv ve prospěch cizinců,“ uvádí ve zprávě ukrajinské Ministerstvo vnitra.

Razie ukrajinské policie proti podezřelým z konce roku 2021. Razie ukrajinské policie proti podezřelým z konce roku 2021. | Oficiální internetové stránky MV Ukrajiny

Organizátoři zločinecké skupiny dostali podle zjištění ukrajinské policie za své služby 50-70 tisíc eur, tedy částku v rozmezí přibližně jednoho až dvou milionů korun. Za tři roky trestné činnosti získali organizátoři z prodeje kojenců více než 1,2 milionu eur, tedy necelých 27 milionů korun. Podle ukrajinské strany hrozí pachatelům osm až patnáct let vězení.

Zájemci si mohou dítě vybírat podle vlastních preferencí

Jenže podle Seznam Zpráv nekalý byznys funguje stále, i když v menším měřítku. Zájemci si tak stále mohou vybírat děti de facto jako z katalogu – rasa, barva pleti, pohlaví, barva vlasů, vše není problém. Klinika následně podle parametrů vybere vhodnou rodičku, ta embryo za necelý čtvrt milion korun odnosí. Před porodem do Česka přicestuje „nový otec“ se kterým jsou vyřízeny právní formality. Jenže dochází ke kličce v ukrajinském právu.

Za tři roky trestné činnosti získali organizátoři z prodeje kojenců více než 1,2 milionu eur, tedy necelých 27 milionů korun. Za tři roky trestné činnosti získali organizátoři z prodeje kojenců více než 1,2 milionu eur, tedy necelých 27 milionů korun. | Oficiální internetové stránky MV Ukrajiny

„Náhradní matka smí dítě odnosit jen manželům, a to ještě za podmínky, že manželé nemohou mít děti a marně se pokoušeli o umělé oplodnění. Zcela se pak z možnosti využít náhradní mateřství vylučují homosexuálové,“ píší Seznam Zprávy. Jenže právě tyto dvě skupiny o děti v tomto případě nejčastěji žádají.

S těhotnou náhradní matkou svého dítěte jdou klienti-otcové na matriku, tam předstírají, že jsou pár a sepíší vše potřebné. Paradoxně se mnohdy až na matrice vidí oba zúčasnění prvně.

Pomoci by mohl nový zákon

„Po narození dítěte podepíše matka sadu dokumentů, v nichž se vzdává práv k dítěti a uděluje souhlas s jeho vycestováním do země otce, a současně podepisuje muži plnou moc, aby mohl veškeré právní úkony ve vztahu k dítěti činit samostatně,“ popsal Seznam Zprávám mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Ibehej.

Celou situaci stále prošetřuje ukrajinská strana. Česko by se podle NCOZ mohlo dalším podobným případům vyvarovat sepsáním jasných pravidel pro náhradní mateřství, které však zatím na stole nejsou. Problémem se však údajně chce aktivně zabývat ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

kurna venca ( 1. června 2022 18:39 )

oprava a omluva : neměl silné spermie --- Fešák Brňák !

Ostravskou kliniku či respektive pobočku kromě popisu mohu i zveřejnit včetně zdr. dokumentace dotyčné ...

kurna venca ( 1. června 2022 18:35 )

Nepište PR@SÁRNY ! Otevřeny reprodukční kliniky po celé ČR se již roky pakují v tomto byznysu !

Kamarádka naší dcery do toho šla ale měla smolíka - páru z Brna měla odnosit zdravé dítě za částku 450 000 Kč !

Jediný problém byl že naštěstí klinika LHALA a po třetím oplodnění ( umělé) a za docela randál úhradu se zjistilo že BOREC z BRNA měl VÍTR v KULÁCH !

Nebyl schopen mít silní spermie ! Akorát tahali z lidí Love a holka z vidiny skoro půl Mega byla poblázněna !

Naštěstí pro ni NIC z toho NEKLAPLO ! jelikož kdyby jo - tak jak ji známe pochlubila by se dalším netovým blbkám k jistým a neříkám bezpracným penězům, ale půl Mega pro 22 letou holku která nedá dohromady 5000 Kč je opravdu dost peněz !

Tento BYZNYS bych ZAKÁZAL legislativně !

e.lesanova ( 1. června 2022 18:28 )

To, že mafiím všeho druhu u nás od revoluce pšenka hojně kvete, přece není žádná tajnost To jen slepá policie a politici si hrají na stát, kde je nějaké právo a žádná kriminalita Opak je pravdou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání