Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tanečnici (†29) našli v krvi „drogový koktejl“: Kolegové její smrt nahlásili až po dni, majitel klubu má problémy

Autor: štt - 
27. května 2022
20:51

Tanečnice Stacey Tierneyová zemřela v australském nočním klubu na předávkování drogami. Zaměstnanci podniku pak zavolali na tísňovou linku až více než jeden den po jejím úmrtí! Majiteli klubu nyní hrozí odebrání licence, věc řeší soud.

Devětadvacetiletá britská tanečnice Stacey Tierneyová byla nalezena mrtvá v melbournském Dream's Gentlemen's klubu. Lékaři později potvrdili, že zemřela na předávkování drogami. V její krvi nalezli extázi, kokain i heroin. Zemřela jen několik dní před Vánoci v roce 2016, informoval server Daily Star.

Majitel nočního klubu má problémy i nyní. Australské úřady nyní chtějí majiteli klubu Salvatore Aparovi odebrat licenci k držení a prodeji alkoholu. Neblahou zprávou pro podnikatele je, že mezi jeho zaměstnanci panovala „kultura popíjení alkoholu i ve dnech volna“. Což i sám potvrdil, když vyšetřovatelům řekl, že „neexistovala žádná pravidla nechodit do baru mimo pracovní dobu“.

Aparo kromě nočního klubu vlastnil stavební firmu. Zábavní podnik mezitím řídili jeho podřízení. Nyní se však již naplno věnuje pouze baru. Dále přiznal, že se dopustil několika chyb, ale žádné nařízení dle svých slov neporušil. Alkohol se v klubu prodával jen ve stanovenou dobu a nikdy po zavíračce.

Zaměstnanci podniku nalezli tělo Stacey až zhruba 30 hodin poté, co strávila noc se dvěma muži v prostoru v zázemí klubu, kam běžní návštěvníci podniku neměli přístup. Během té doby nejspíše zemřela na předávkování. Zůstává otázkou, proč bylo tělo objeveno až po tak dlouhé době.

Matka zemřelé měla možnost se k tragické události již několikrát vyjádřit: „Nechápu, že jí nikdo nezavolal záchranku. Proč se někdo díval, jak umírá a nepomohl jí?“ Komise pro kontrolu hazardních her a kasin provede příští týden v klubu kontrolu. V červnu pak vydá rozhodnutí ohledně zachování licence na prodej alkoholu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání