Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dáša (17) přišla kvůli rakovině o část nohy: Dojala ji pomoc hodných policistů

Autor: VaB - 
24. května 2022
12:23

Sedmnáctiletá Dáša přišla ve svých šesti letech kvůli rakovině o část levé nohy. Díky policistům ze Středočeského kraje a dalším institucím bude daleko blíž k bionické protéze, která by jí výrazně ulehčila život.  

Středočeská policie už pátým rokem pomáhá lidem z jejich kraje skrze projekt Přes bariéry s policií. Každoročně tak mezi sebou vybírají peníze pro lidi, kteří je potřebují. Tentokrát padla volba na Dášu (17). 

Ta v šesti letech přišla vlivem rakoviny o část levé nohy a ke svému aktivnímu životu potřebuje bionickou protézu. Ta stojí 650 tisíc, policisté společně s hejtmankou Petrou Peckovou a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra předali dívce šek na částku 110 730 korun.  

„Všichni zúčastnění se shodli, že projekt má velký smysl a paní hejtmanka ocenila policisty, kteří již 5 let touto cestou přispívají na potřebné klienty a dle jejích slov tak beze zbytku naplňují heslo policie „Pomáhat a chránit“,” popsala policistka Barbora Schneeweissová.  

Samotná Dáša byla z částky a pomoci od policistů dojatá. „Dáša má odhodlání, vůli a chuť na sobě pracovat. Pro splnění svých snů a cílů, pro kvalitní život s prací, která ji bude bavit, potřebuje ale i odpovídající kvalitní protézu. Už teď je ale díky našemu projektu Přes bariéry s policií mnohem blíž ke splnění svého snu,” dodává policistka.

Celkově se skrze projekt podařilo pomoci šestnácti klientům a vybralo se téměř 1,4 miliónu korun. V rámci všeho ocenila policie i žáky středních škol, kteří dosáhli nejlepších výsledků ve fyzických testech, které jsou podmínkou pro přijetí k policii. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání