Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pavel spadl ze žebříku a ošklivě se zranil: Záchranářům dojemně poděkoval za pomoc

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk:Vaclav Burian)
Autor: VaB - 
13. května 2022
16:04

Záchranářům z Krušných hor a Plzně poděkoval Pavel, který měl na začátku roku vážný úraz, když spadl ze třímetrového žebříku. Kvitoval hlavně to, jak se k němu záchranáři chovali, a nezapomněl ani na posádku leteckých záchranářů a pilotů.

Hned ze začátku února letošního roku si Pavel z Bublavé na Sokolovsku přivodil ošklivý úraz. Pracoval zrovna u syna na stavbě rodinného domu, když spadl ze třímetrového žebříku a způsobil si vážná a bolestivá zranění v kříži a zlomil si jeden obratel.

„Chtěl bych poděkovat týmu záchranářů Horské služby Bublava a posádce ZZS KVK 264, kteří mi společně poskytli první pomoc a přes značně ztížené podmínky, mě velmi šetrně transportovali nejprve mimo rozestavěný dům a pak ve voze HS až ke stanovišti vrtulníku LZS Plzeň Líně,“ vzkázal Pavel záchranářům skrze Horskou službu. 

Dál napsal, že záchranáře zřejmě dost potrápil, vážil totiž 103 kilo a zdravotníci ho museli snést z prvního patra rozestavěného domu, kde nebylo normální schodiště. „A budiž jim ke cti, byli velmi šetrní a profesionální,“ dodává.

Poděkoval také posádce záchranářského vrtulníku Kryštof 07 z Plzně. „Všichni se chovali jako skvělí profesionálové, a přesto byli vůči mně plni empatie, za což jim velmi děkuji. Někdo při podobném úrazu třeba dočasně ztratí vědomí, já jsem si to vše prožil (a stále prožívám) do sebemenšího detailu,“ doplnil s tím, že si stále pamatuje uklidňující pohlazení od doktorky a usměvavé oči od posádky z vrtulníku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání