Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vysychající voda v americké přehradě odhalila hrůzný zločin: V sudu našli zavražděného muže!

Autor: Petr Šour - 
7. května 2022
18:28

Hladina vody v Lake Mead klesla na nejnižší hodnotu za 50 let a největší přehrada na území USA vydala své krvavé tajemství. V ocelovém sudu se našlo tělo oběti střelby v Las Vegas z 80. let, zřejmě mafiánská prácička. Prostě něco jako v Orlíku...

Policie v Las Vegas oznámila, že tělo v sudu patří muži zavražděnému střelnou zbraní v 70. nebo 80. letech minulého století. Případ vyšetřuje jako vraždu. Jak policisté tak rychle zjistili stáří těla? Mrtvý měl totiž boty, které byly vyrobeny koncem sedmdesátek a pak prodány v obchodním domě K-Mart. Na těle stále držely i košile a kožený pásek.

Mafiánská vražda?

Poručík z oddělení vražd Ray Spencer tvrdí, že identifikace těla může trvat roky. Už začali prohledávat zprávy a databáze o pohřešovaných osobách, technici se snaží z těla extrahovat DNA. „Sud zřejmě hodili do vody z loďky. Kdyby tolik neklesla hladina, nikdy bychom ho nenašli,“ uvedl. Je prý vysoce pravděpodobné, že muž se stal obětí vraždy související s organizovaným zločinem. Las Vegas bylo notoricky známo jako rejdiště mafie, která tady provozovala kasina už od konce 40. let.

Mead je jednou z největších přehradních nádrží světa. Vznikla za Hooverovou přehradou na řece Colorado 48 km jihovýchodně od Las Vegas. Délka jejích břehů je asi 900 km! Časem se stala centrem vodních sportů, nejvíce jachtingu. V současné době má kritický nedostatek vody kvůli tomu, že dlouhodobá sucha drasticky snížila přítok z Colorada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání