Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Turista (21) si v Jizerských horách chtěl zkrátit cestu: Uvízl ve skalách!

Turista (21) v Jizerských horách si chtěl zkrátit cestu: Uvízl ve skalách!
Turista (21) v Jizerských horách si chtěl zkrátit cestu: Uvízl ve skalách!  (Autor: Horská záchranná služba)
Autor: jel - 
25. dubna 2022
13:38

Horští záchranáři a hasiči z Liberce o víkendu zachraňovali v Jizerských horách mladíka. Ten si chtěl zkrátit cestu, ale zřejmě uklouzl po mokrých a mechem porostlých skalách a uvízl v nich. Naštěstí na záchranu nečekal dlouho a po vytažení nepotřeboval ani lékařské ošetření.

O případu informovali horští záchranáři na sociální síti. Uvedli, že mladík si chtěl zkrátit cestu z Krásné Máří do Hejnice v severní části Jizerských hor. Bohužel při tom uvízl ve skalách.

Naštěstí měl u sebe turista telefon a přivolal si pomoc. Přes aplikaci Záchranka poslal svou přesnou polohu. Na pomoc mu vyrazily dvě skupinky horských záchranářů a hasičů z Liberce. „Uvízl pod Jeskynní věží u jeskyňky na skalních plotnách,“ popsal situaci turisty Jiří Car, dispečer a zasahující člen Horské služby Jizerské hory. Car doplnil, že na místě jsou skály mokré a porostlé mechem a mladík na nich mohl uklouznout.

„Kolegové s hasiči postupovali zespoda, my jsme se naopak vydali horní cestou a u uvízlého jsme se pak sešli. Použili jsme lanovou techniku a turistu spustili asi patnáct metrů ze skalních plošin,“ popsal člen HS záchranu mladíka.

Vše dobře dopadlo, protože mladý muž na záchranu nečekal dlouho a neutrpěl žádné zranění, a tak po vyproštění odešel a nepotřeboval ani lékařské ošetření.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání