Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragické nehody na Strakonicku a Táborsku: Po nárazu do stromu zemřel řidič a nezletilá spolujezdkyně

Autor: ČTK - 
20. dubna 2022
17:38

Při dvou dopravních nehodách v Jihočeském kraji zemřeli ve středu odpoledne dva lidé. Havárie se staly na Strakonicku a Táborsku během několika minut. V obou případech vozidlo narazilo do stromu, řekl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Obětí nehody na Táborsku je nezletilá spolucestující, uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Před 14:45 se stala nehoda na Táborsku, kde havarovalo auto na vozovce u obce Želeč. Zemřela v něm nezletilá spolucestující. „Utrpěla mnohočetná poranění. Záchranáři ji několik desítek minut resuscitovali, bohužel navzdory jejich maximálnímu úsilí svým zraněním na místě podlehla. S ohledem na věk nebudeme poskytovat bližší informace,“ uvedla Fajtlová.

O chvíli později pak u Novosedel na Strakonicku rovněž narazil vůz do stromu. Nehoda omezuje provoz na tahu mezi Strakonicemi a Blatnou, kde policisté dopravu řídí kyvadlově.

V dubnu na jihočeských silnicích zahynulo sedm lidí. Od začátku roku si pak nehody v regionu vyžádaly 19 obětí.

brano34 ( 21. dubna 2022 18:00 )

Při vysoké rychlosti vaše auto v zatáčce vynese setrvačná síla mimo vozovku. Většinou je tam strom, o který se zabijete. Strom neuhne! Jezděte obezřetně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání