Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý cizinec kličkoval na D1 s kamionem sem a tam, pak ho položil na bok! Nadýchal 3 promile

Autor: pma - 
14. dubna 2022
16:17

Kuriózní nehoda se stala v pondělí na dálnici D1 na 159. kilometru ve směru jízdy na Prahu. Opilý řidič cizí národnosti s kamionem nebezpečně kličkoval, nakonec vůz i s návěsem převrátil na bok. Policie po příjezdu zjistila, že muž nadýchal více než tři promile.

V pondělí 11. dubna kolem půl osmé večerní přijalo operační středisko Krajského ředitelství policie kraje Vysočina oznámení o řidiči, který po dálnici D1 velmi nebezpečně kličkuje v kamionu s návěsem přes všechny jízdní pruhy a naráží do svodidel. Na místo byly okamžitě vyslány hlídky policistů. Mezitím ale řidič nezvládl řízení a s kamionem havaroval. K nehodě došlo na 159. kilometru jízdy směrem na Prahu.

Osobní problémy řešil metaxou

Podle mluvčí policie Dany Čírtkové se řidič za volantem choval velmi neukázněně a neohleduplně. „Přejel přes odstavný pruh vpravo mimo komunikaci, kde narazil přední částí do dopravního značení, kdy následně sjel do travnatého příkopu, kde se jízdní souprava převrátila na pravý bok, přičemž došlo kromě jiné škody k poškození oplocení proti zvěři,“ uvedla Čírtková ve zprávě. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo.

Řidič, který byl cizí národnosti, podstoupil dechovou zkoušku. Naměřená hodnota policisty překvapila, přesáhla totiž 3,23 promile. Cizinec se soupravou vyjížděl ze Slovenska a přes Česko měl namířeno do francouzského města Bordeaux. Během cesty se ale řidič několikrát napil koňaku Metaxa, kterým prý chtěl řešit osobní problémy. Policisté ho tedy poslali nejdříve vystřízlivět na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě.

Škoda za téměř tři čtvrtě milionu

Při nehodě dle zjištění policie vznikla hmotná škoda v celkové výši přesahující částku 700 000 korun. „Cizinec je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,“ doplnila případ mluvčí. Podle policie bylo velkým štěstím, že se nehoda obešla bez zranění a obětech na životech.

Matos7 ( 14. dubna 2022 18:00 )

Doživotní zákaz vjezdu do Česka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání