Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dobré zprávy pro Češku Terezu H. (25): Konečně může domů!

Autor: VaB - 
8. dubna 2022
09:23

Češka Tereza H. je zase o krůček blíž tomu, aby se po letech vrátila zpět domů! Soud v Islámábádu podle informací Blesku souhlasil s tím, že se Tereza může vrátit do Česka. Celníci už nemají žádné právo ji v zemi držet, nemohou ani podat žádné opravné prostředky.

V listopadu loňského roku byla Tereza H. (25) zproštěna všech obvinění, za něž byla předtím odsouzena. Šlo hlavně o to, že byla v lednu 2018 zatčena na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu v kufru. O rok později byla mladá žena odsouzena k více než osmi letům ve vězení. Než konečně došlo zproštění viny, strávila Češka v pákistánském vězení několik let.

Místo toho, aby se rychle vrátila domů a s rodinou slavila Vánoce, zůstala v zemi. Nejdřív údajně kvůli bezpečnosti, poté ji celníci nechtěli vrátit zpět její osobní věci. Pak nedostala vízum.

Teď nicméně znovu přicházejí nadějné zprávy o tom, že by už mohla odletět domů za svou rodinou. Podle informací Blesku Nejvyšší soud v Islámábádu povolil, aby se Tereza mohla vrátit zpět do rodné země.

Tereza před soudem stanula v pátek v 8:30 místního času společně se svým otcem a právníkem, po rozhodnutí odešla i s členy tamní ambasády. „Celníci ji už v zemi nemohou dál zadržovat, podali si stížnost, ta byla ale zamítnuta,“ uvádí zdroj Blesku. Dodal, že se s Tereza s otcem radovala z dobrých zpráv. Zatím není jisté, zda se Tereza domů vrátí společně s otcem, nebo odletí později.

Video  Češka se postavila před soud v Islámábádu: Nová naděje pro Terezu H.  - Videohub
Video se připravuje ...

jarys5 ( 9. dubna 2022 15:54 )

Takový český - Deus ex machina.

priserak77 ( 9. dubna 2022 07:06 )

Dejte už s tou fetkou pokoj, nikoho už nezajímá.

sidneyfoster ( 8. dubna 2022 20:28 )

Terezo, užila sis svoje a navzdory ostatním jsem rád že se konečně dostaneš domů a budeš mezi těmi co tě mají rádi.

diskutujici ( 8. dubna 2022 17:42 )

A bude nějaký extra speciál o Terezce?

velkysamko ( 8. dubna 2022 17:35 )

iča fiča u holiča - čo s takou besnou fuchtľou? Iba do basy - nikde inde nepatrí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání