Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šéf pyrotechniků Lačňák spáchal sebevraždu: Měl se zastřelit v kanceláři

Jiří Lačňák
Jiří Lačňák  (Autor: ČTK: Dalibor Glück)
Autor: VaB - 
23. března 2022
14:16

Šéf pyrotechnické služby Policie ČR Jiří Lačňák spáchal sebevraždu, měl se v pondělí zastřelit ve své kanceláři. Důvodem údajně byly osobní problémy. Jiří Lačňák se mimo jiné podílel na čištění areálu po výbuchu ve Vrběticích.

Informaci o sebevraždě ředitele pyrotechnické služby Jiřího Lačňáka přinesl deník Právo. K tragédii mělo dojít v pondělí odpoledne v jeho kanceláři, policista se měl zastřelit.

„Ano, mohu tuto tragickou událost potvrdit. S ohledem na pozůstalé se k ní ale blíže nebudeme vyjadřovat,“ sdělila Právu mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Lačňák měl údajně zanechat i dopis na rozloučenou.

V tom vysvětloval své pohnutky, které ho dohnaly až k takovému činu. Důvodem údajně byly osobní problémy. Případem se zabývá odbor vnitřní kontroly.

Lačňák se v minulosti podílel i na pyrotechnické akci v muničním areálu ve Vrběticích. „Když jsme se do areálu chtěli dostat, museli jsme přijet po klasické komunikaci. Bohužel, všechny komunikace byly zasaženy municí. Metr po metru jsme si tak začali čistit silnici od munice a střepin. K přepravě jsme používali obrněná vozidla,“ popisoval v dubnu v rozhovoru pro Blesk poté, co vyšlo najevo, že za výbuchy stojí ruská zpravodajská služba GRU.

bizon_pepa ( 23. března 2022 21:26 )

Jako pyrotechnik to mohl spáchat trosku stylově.

panda82 ( 23. března 2022 19:18 )

chyba toť

panda82 ( 23. března 2022 19:17 )

No jo nevyrovnal se s Vrběticema, tak buď a nebo , toď dilema

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání