K požáru kontejneru vyjížděli policisté ze Žižkova do Pittnerovy ulice v Praze 3 v úterý odpoledne. Požár, který měl zapálit neznámý muž, uhasili. Zdaleka se nejednalo o první případ. 

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté zadrželi muže, který během půl hodiny podpálil několik kontejnerů ve čtyřech ulicích v Praze 3. Policie ČR

Několik minut předtím vyjížděli policisté společně s hasiči ke třem požárům na různých místech. Hlídky dostaly popis žháře, kterého se jim podařilo vypátrat v ulici Blahníkova v Praze 3. „Byl jsem v obchodě koupit si jídlo,“ odpověděl muž na dotaz, zda něco neví o zapálených kontejnerech. 

Recidivista

„Hlídka si cestou operačního ověřila, zda se jedná o stejnou osobu, která během půl hodiny zapálila kontejnery v celkem čtyřech ulicích v Praze 3 a omezila ho na osobní svobodě,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová. Policisté zjistili, že se nejedná o žádného nováčka. Muž byl totiž už čtrnátkrát soudně trestán a to převážně za majetkovou trestnou činnost.

Případem se nyní zabývají pražští kriminalisté. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví a hrozí mu až dva roky v base. Žhář se k požárům nakonec sám přiznal. 

Fotogalerie
4 fotografie