Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Po nárazu do stromu v Litomyšli v autě uhořeli tři lidé: Kamarádi se měli vracet z oslavy

Aktualizováno -
12. února 2022
20:04
Autor: ČTK - 
12. února 2022
08:23

 Po nárazu auta do stromu dnes v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři mladí lidé. U auta byl ještě zraněný mladší muž. Byl opilý, policie zjišťuje, zda to byl řidič. Zraněný je v péči lékařů. Policisté v sobotu také zahájili trestní řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Nehoda se podle hasičů stala před 4:30 u nádraží. Vozidlo Škoda Fabia čelně narazilo do stromu, pak začalo hořet, tři lidé v něm uhořeli. Ve voze byly dvě ženy ve věku 22 a 23 let a osmnáctiletý mladík.

"Po příjezdu policistů na místo se u vozidla nacházela čtvrtá osoba, u které nevíme, zda to byl řidič," řekla řekla policejní mluvčí Markéta Janovská. Policisté u sedmadvacetiletého muže dechovou zkouškou zjistili 1,8 promile alkoholu a nařídili odběr krve, dodala. Podle informací Krimi zpráv měl sedmadvacetiletý muž mít v sobě i drogy. 

Požár hasiči zlikvidovali za 20 minut. Škodu odhadli na 80.000 korun, uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Policie musí zjistit totožnost obětí, a pokud to bude možné, ještě dnes vyslechnout čtvrtého cestujícího. U zemřelých je nařízená soudní pitva, dodala Janovská.

Záchranáři na místě u tří lidí konstatovali smrt, čtvrtý muž byl středně těžce zraněný. Zdravotníci ho po šetření převezli do hradecké nemocnice, řekl  mluvčí záchranářů Aleš Malý. Rozsah poranění komentovat nechtěl.

Podle infomrací Televizních novin se jednalo o skupinu kamarádů, kteří se znali od dětství. K tragédii mělo dojít ve chvíli, kdy se vraceli z oslavy. 

 

VIDEO: Víte, jak se chovat na místě dopravní nehody

padrino ( 13. února 2022 13:17 )

Na to stačí napsat jen jedno,že každej je strůjcem svýho štěs­tí(neš­těstí)­.Jen mě vadí,že zřejmě zase přežil řidič.

Arany ( 12. února 2022 21:18 )

Drogy? Už je to jako v USA. A bude toho přibývat. Máme se na co těšit.

offline ( 12. února 2022 15:09 )

Proč zase zakrýváte poznávací značku auta? Takhle si ho nějaký hejl za pár týdnů koupí na áčkách jako naleštěnou bídu po důchodci, garážovanou a nejetou v zimě a dešti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání