Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český podnikatel zahynul při nehodě člunu v Karibiku a druhý se zranil: Stála za neštěstím nepřiměřená rychlost?

Nehoda lodi v Karibiku skončila tragicky, Miroslav Bučkovský zemřel, Michal Průša (vpravo) se vážně zranil.
Nehoda lodi v Karibiku skončila tragicky, Miroslav Bučkovský zemřel, Michal Průša (vpravo) se vážně zranil.  (Autor: Archiv Blesku, Michal Průša/lydia-app.com)
Autor: VaB - 
26. ledna 2022
13:17

Motorový člun i s posádkou najel na útes u ostrova Anguilla v Karibiku. Na palubě se měla nacházet dvojice Čechů. Jedním z nich měl být podnikatel Michal Průša (46) a druhým Miroslav Bučkovský (†47). Ten byl na místě mrtev. Spekuluje se dokonce už i o příčině tragické nehody!

K neštěstí v Karibiku došlo minulé úterý. Motorový člun narazil u ostrova Anguilla v Karibiku na útes v moři. Náraz byl zřejmě dost silný, loď měla na útesu následně zůstat viset. Úřady příčiny havárie vyšetřují. Podle francouzského webu Faxinfo.fr mohla za nehodou stát nepřiměřená rychlost či nepozornost. Člun byl poháněn třemi motory o výkonu 300 koní.

Zahraniční weby a web eXtra.cz uvedly, že nehodu nepřežil podnikatel Miroslav Bučkovský (†47), mrtev měl být na místě. Tuto informaci měl potvrdit i miliardář Richard Chlad, který se s obětí znal osobně.

Těžce zraněnou osobou pak má být Michal Průša (46). Toho záchranáři přepravili do nemocnice, kde skončil na jednotce intenzivní péče.

Téměř desetimetrová loď ztroskotala asi šest kilometrů od Anguilly, nedaleko ostrova Blowing Rock. K nehodě vyrazila policie a hasiči, na místě už našli jen jednoho mrtvého muže a druhého zraněného.

„Informaci o události jsme obdrželi, mezi zraněnými a mrtvými jsou dva Češi. V současné době jsme v kontaktu s jejich rodinami, abychom jim byli nápomocní. Další informace si rodinní příslušníci nepřejí sdělovat,“ uvedla o neštěstí pro Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničí Lenka Do.

Tomáš Zappa ( 29. ledna 2022 19:00 )

Nééé, ***li se, proto je útes vyhodil o 6 m výš jak vorvaně

Fucik ( 28. ledna 2022 11:49 )

Dokud se předváděli a ukazovali své těžce vydřené peníze tak z Čech nikoho nepotřebovali,,,,, dají si přes hubu a najednou si vzpomenou na své Čechy aby jím pomohli..... najednou penízky nemají....vyhlásím sbírku na víčka...

deafista ( 28. ledna 2022 09:47 )

Nabourat se na širém moři do útesu - komu se to povede? Jedině opilci!Kolik asi měli oba promile po té narozeninové oslavě?

gabreta ( 26. ledna 2022 22:27 )

A co takovej "Poser" s jeho Bugatti?

smeagol ( 26. ledna 2022 21:37 )

Cesky podnikatel, to je samostatna kategorie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání