Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma (†39) zemřela po nepovedené liposukci: Chirurg pacientce vážně poškodil pět orgánů!

Sara Gomezová údajně v důsledku liposukce utrpěla mnohočetná zranění a poškození několika orgánů.
 (Autor: Facebook)
Autor: štt - 
5. ledna 2022
23:48

Španělka (†39) musela být po provedení liposukce převezena na jednotku intezivní péče, kde měsíc dožívala v strašných bolestech. Následná pitva ukázala, že během plastické operace došlo k poškození nejméně pěti orgánů.

Sara Gomezová se rozhodla podstoupit zákrok, při kterém jí měl být odebrán nadbytečný tuk v oblasti břicha. Ihned po zákroku začala trpět silnými bolestmi, informoval deník The Sun. Přestože měl plastický chirurg rodinu ubezpečit, že je její zdravotní stav stabilizovaný, musela být o tři hodiny později převezena do Všeobecné univerzitní nemocnice Santa Lucia.

Zde byla od 2. prosince hospitalizována na jednotce intenzivní péče kvůli hypovolemickému šoku. Matka dvou dětí údajně v důsledku liposukce utrpěla mnohočetná zranění a poškození několika orgánů: ledvin, jater, dvanácterníku a tlustého střeva.

Rodinný právník Ignacio Martinez opři operaci šlo „spíše o souboj s nožem než o lékařský zákrok“. „Během mé kariéry jsem řešil několik sporů po provedení plastické operace, ale tento případ se všem mým zkušenostem zcela vymyká,“ dodal právník. Rodina dále uvedla, že čekají na výsledky pitvy a plánují co nejdříve podat na chirurga trestní oznámení. Policisté mezitím zahájili vyšetřování v soukromé klinice Clinica Galna. Chirurg, původem z Chile, byl vzat do vazby kvůli obavě z opuštění Španělska.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání