Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezidenta náhle převezli do nemocnice. Bolsonara zřejmě zase trápí ucpaná střeva

Autor: ČTK - 
3. ledna 2022
12:27

Brazilský prezident Jair Bolsonaro byl dnes neplánovaně převezen do nemocnice. Hlava státu si podle brazilských médií stěžovala na silné bolesti břicha. Podle agentury AFP zdravotní problémy zřejmě souvisejí s neprůchodností střev, se kterou se Bolsonaro léčil již v loňském roce. Tehdy si stěžoval na chronickou škytavku.

Bolsonarův lékař Antonio Luiz Macedo informaci potvrdil. Prezident byl podle něj hospitalizován v brzkých ranních hodinách místního času v Sao Paulu, kam ho převezli z jihu země, kde trávil dovolenou. V nemocnici byl podroben vyšetření. „Na základě výsledků lékaři rozhodnou, zda je nutný chirurgický zásah,“ řekl Macedo portálu UOL.

Od září roku 2018, kdy při předvolební kampani Bolsonara pobodal muž a tehdejší kandidát byl převezen do nemocnice v kritickém stavu, se brazilský prezident podrobil několika operacím břicha. Naposledy Bolsonara operovali v polovině července loňského roku kvůli neprůchodnosti střev. V roce 2020 se Bolsonaro také nakazil koronavirem.

Video  Rektor Zima o Zemanově léčbě i kandidatuře na prezidenta. A proč se jeho názor na covid nemění?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi