S českou modelkou Terezou Kačerovou (28) tvořili šťastný pár, vychovávali spolu jejího syna Luka, a dokonce plánovali, že si pořídí další dítě spolu.To se ale bohužel nikdy nestalo: v dubnu 2018 si švédský DJ Avicii, vlastním jménem Tim Bergling, po bojích se závislostmi a psychickými problémy vzal život. 

Miliony fanoušků zůstaly jako opařené, v šoku a bez odpovědí. Teď ale možná některé přece jen najdou. Příští měsíc vyjde DJův životopis s názvem Tim - The Official Biography of Avicii (Tim - oficiální biografie Aviciiho) napsaný novinářem a spisovatelem Månsem Mosessonem. Kniha bude obsahovat i Aviciiho deníkové záznamy. Spisovatel však mluvil také s Aviciiho rodiči, přáteli, kolegy, expartnerkami...

Aviciiho trápila hlavně závislost na alkoholu a opiátech. Ve 22 letech skončil v nemocnici se zánětem slinivky poté, co kombinoval nadměrné pití a léky na akné. Tehdy se k jeho problémům přidala ještě závislost na silných analgetikách. 

VIDEO: Slavný hudebník (†28) nedokázal před smrtí udržet otevřené oči. Avicii byl viditelně utlumený

Doktoři mu nařídili, aby zůstal alespoň 6 měsíců střízlivý a vyhnul se nezdravému jídlu. Jinak by se mu mohl zanítit žaludek a DJ by mohl trpět chronickými bolestmi do konce svého života. 

„Samozřejmě jsem neposlouchal tu většinu doktorů, poslouchal jsem těch pár, kteří mi řekli, že to bylo v pořádku, když budu opatrný. Byl jsem ignorantský a naivní a jezdil jsem turné po světě - pořád na nikdy nekončícím turné - protože jakmile jste to kolečko jednou dokončili, hádejte co? Začnete znovu od začátku,“ napsal si tehdy do deníku. 

V nemocnici? Nejlepší dovolená!

Pobyt v nemocnici si navzdory nepříjemným zdravotním problémů vlastně užil. „Dny v nemocnici byly nejmíň stresové a úzkostné za posledních šest let. To byla moje opravdová dovolená, jakkoli depresivně to může znít,“ svěřil se. 

„Ta úleva, když extrémní bolest najednou přestane, a vy víte, že od vás nikdo nečeká nic jiného, než že budete prostě čekat (což je to jediné, co můžete dělat se zánětem slinivky) a pak se uzdravit, byla obrovská. Byla to extrémní úleva vzhledem k tomu šílenému rozvrhu, jaký jsem až do té doby dodržoval,“ popsal v deníku.  

Aby si o mladém umělci udělal správný obrázek, spolupracoval Mosessson při psaní knihy s DJovými rodiči Anki a Klasem Berglingovými, s dalšími příbuznými, jeho přáteli, kolegy i bývalými láskami.

Zda ale pracoval i s Češkou Kačerovou, to zatím jasné není. „Vždy jsem si přála náš vztah držet v soukromí, protože jsem chtěla, aby byl jen náš, a nechtěla jsem hrát v celém tom humbuku roli. Myslela jsem si ale, že pokud bych tohle světu odhalila, bylo by to v moment, kdy sděluji, že s tebou čekám dítě. Ach jo, jak tenhle plán se pokřivil,“ napsala Tereza v dopise pro Aviciiho po DJově smrti.

VIDEO: Česká modelka a mrtvý Avicii (†28): Vychovávali syna a chtěli další dítě!

Video
Video se připravuje ...

Česká modelka a mrtvý Avicii (†28): Vychovávali syna a chtěli další dítě! Blesk TV

Fotogalerie
81 fotografií