Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neosvětleného chodce srazilo u Slušovic auto: Zraněním na místě podlehl

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: HZS Ústeckého kraje )
Autor: ČTK, VaB - 
29. prosince 2021
09:00

Řidič osobního auta srazil v úterý večer u Slušovic na Zlínsku chodce, který nehodu nepřežil. Její okolnosti nyní zjišťují kriminalisté a dopravní policisté. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody uzavřena. Chodec se pohyboval na silnici bez reflexním prvků v tmavém oblečení. 

Tragická nehoda se stala po 18:00. „Mladý řidič osobního vozidla jel od Slušovic směrem na Lípu. V daný moment se po této silnici pohyboval i sedmatřicetiletý chodec, který byl v tmavém oblečení, neosvětlený a bez jakýchkoliv reflexních prvků. Řidiči se mihl bezprostředně před vozidlem, a tak došlo ke střetu. Chodec při něm utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. „Přesné okolnosti této tragické události šetří zlínští kriminalisté společně s dopravními policisty. Po dobu vyšetřování byla komunikace v tomto úseku uzavřena. Na místě zasahovaly i ostatní složky integrovaného záchranného systému," doplnila Šabatová.

Podle dostupných údajů je chodec 25. obětí letošních dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho desátou na Zlínsku. Za loňský rok zemřelo na silnicích v kraji při nehodách 23 lidí, o rok dříve si vyžádaly 19 lidských životů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání