Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

U Rožné na Žďársku vykolejil vlak: Narazil do kamionu!

Aktualizováno -
29. prosince 2021
09:50
Autor: ČTK, VaB - 
29. prosince 2021
08:04

Středeční vážná nehoda u Rožné na Žďársku si vyžádala dva zraněné po střetu osobního vlaku s nákladním automobilem. Vlak po srážce vykolejil. Provoz na trati musel být zastaven. Škoda dosahuje 32 milionu korun. 

Na železničním přejezdu u obce Rožná na Žďársku se ve středu srazil osobní vlak s nákladním autem a vykolejil. Zranění byli dva lidé. Zdravotníci převezli do nemocnice řidiče auta a cestujícího z vlaku. Podle hasičů se zranil řidič kamionu a jeden z cestujících. 

Provoz na regionální trati mezi Žďárem nad Sázavou a Tišnovem bude podle předpokladu Českých drah přerušený do dnešních 16:00. Jezdí tam náhradní autobusy. ČTK to sdělila policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Vlak jedoucí z Nového Města na Moravě do Tišnova se střetl s nákladním autem v 5:42 na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. „Drážní inspekce na místě vyšetřuje příčiny a okolnosti vzniku této mimořádné události," uvedl její mluvčí Martin Drápal. Škodu vzniklou na vlaku odhadla inspekce na 30 milionů korun, na autě na dva miliony a na trati za půl milionu korun.

Nehoda se stala krátce před 06:00 v železničním úseku Rožná - Bystřice nad Pernštejnem. Ve vlaku podle policie cestoval jeden člověk. Dechová zkouška na alkohol byla podle policie negativní u strojvedoucího i u řidiče auta. Příčinu a okolnosti střetu policie dál zjišťuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání